Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: HSP-u i HDSSB-u po 7 mjesta u Gradskom vijeću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novom sazivu osječkoga Gradskoga vijeća, koje ukupno ima 25 vijećnika, najviše mjesta, po 7, imat će nekadašnji koalicijski partneri Hrvatska stranka prava (HSP) i Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB).

Prema konačnim i službenim rezultatima Gradskog izbornog povjerenstva s prijevremenih izbora za osječko Gradsko vijeće, održanih 25. studenoga, izborni prag prešlo je 5 od ukupno 15 prijavljenih kandidacijskih lista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće HDZ opet izgubio Vukovar Slika nije dostupna Osijek: Koalicija HDSSB-HSS na izborima za Gradsko vijeće

Uz po 7 vijećnika HSP-a i HDSSB-a, u Gradskom vijeću će biti i šest vijećnika SDP-a, četiri vijećnika HDZ-a i jedan vijećnik HNS-a.

HSP i SDP na ovim su izborima ostvarili svoj najbolji rezultat u povijesti izbora za osječko Gradsko vijeće. U odnosu na prethodni saziv Gradskog vijeća saziv HSP će imati 3, a SDP 4 vijećnika više.

Dva vijećnika više u Gradskom vijeću imat će i HDZ, HNS je imao jedan mandat i u prethodnom sazivu, dok HDSSB nakon ovih izbora ima jedan mandat manje, u odnosu na lokalne izbore 2005. godine.

U odnosu na prethodni saziv osječkog Gradskog vijeća, u novom sazivu nema vijećnika HSS-a, HSU-a te HSLS-a.

Do konstituiranja nove gradske vlasti u Osijeku je i dalje na
dužnosti povjerenica Vlade RH Danijela Lovoković.

Vlada je 25. listopada raspustila tadašnji saziv Gradskoga vijeća zbog kršenja zakona i propisa, u vezi s imenovanjem zamjenskih vijećnika i članova Gradskog poglavarstva. Tomu je prethodio sukob vladajućih koalicijskih stranaka u osječkom Gradskom vijeću - HSP-a i HDSSB-a u vezi s gradnjom osječke sportske dvorane "Gradski vrt".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene