Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo nije iznenađen rezultatima izbora.


Na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće, po službenim privremenim rezultatima izborima, koalicija SDP-HNS osvojila je 36,44 posto glasova (11 vijećničkih mandata), koalicija HDZ-HSS 25,35 posto (sedam vijećničkih mandata), SDSS 14,65 posto (četiri vijećnička mandata), a HSP dr. Ante Starčevića 9,86 posto glasova birača (tri vijećnička mandata).

Vezani članci Ivan Penava Penava u Vukovaru prozvao Vladu, Plenković mu ubrzo odgovorio: "Treba naći balans između dostojanstvene zahvalnosti i sitnog grickanja. Treba malo odrasti politički da bi se to moglo" Ivan Lukić Zolja Branitelj uoči obljetnice bitke za Vukovar: ''U njega su ušli okupatori sa svime što su mogli, a najviše s mržnjom. Pitaju me ljudi bih li ponovno prošao sve...''

Predsjednik vukovarskog SDP-a i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo izjavio je novinarima nakon što je koalicija SDP-HNS prema neslužbenim rezultatima osvojila najviše glasova na današnjim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće grada Vukovara, kako nije ni sumnjao u drugačiji rezultat. 'Očekivao sam nastavak koalicije s građanima jer oni znaju tko se bori za Vukovar', kazao je Sabo dodajući kako je očekivao pobjedu ali još uvijek nije razmišljao o mogućim poslijeizbornim koalicijama.

>> Izbori u Vukovaru: Najviše glasova koaliciji SDP-HNS

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna poručio je kako se ne osjeća gubitnikom jer, kako je obrazložio, 'na ovim izborima nema pobjednika'.

Koaliciji sedam mandata

Ne bude li zastupljenost pripadnika te nacionalne manjine osigurana na izborima, broj članova Gradskog vijeća bit će uvećan do potrebnoga broja, a izabranima će se smatrati pripadnici srpske nacionalne manjine koji su bili kandidirani na izbornim listama, a nisu izabrani, po redu prema razmjernom uspjehu svake liste na izborima.

Prema riječima predsjednice Gradskog izbornog povjerenstva Albine Rosandić, do najkasnije jutros, utvrdit će se je li u Gradskom vijeću osigurana Statutom propisana zastupljenost vijećnika, pripadnika srpske nacionalne manjine. (Hina)