Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U svijetu u kojem telefon te internetski priključak posjeduju svi koji si to mogu priuštiti, upravo je nepovjerenje prema tehnologijama razotkrilo bin Ladena.


Vila u gradu Abotabadu u Pakistanu, gdje se do ubojstva noću na ponedjeljak krio mozak terorističke operacije 11. rujna, nije imala ni telefonski ni internetski priključak, rekli su američki dužnosnici.  Razlog potpune izolacije vjerojatno je bio bin Ladenov strah da bi njegova komunikacija mogla biti nadzirana, no u oči je upalo baš to da luksuzna kuća vrijedna milijun dolara ne posjeduje telefonski priključak.

Vezani članci Slika nije dostupna Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Bin Laden je planirao novi napad na SAD na obljetnicu 11. rujna

>> Al Qaida objavila mete odmazde zbog ubojstva Osame bin Ladena

>> VIDEO: Snimka napada u kojem je ubijen Osama bin Laden

'Sve što smo vidjeli, sofisticirane mjere sigurnosti, smještaj zgrade, organizacija, sve je savršeno odgovaralo predodžbi o tome kako bi moglo izgledati bin Ladenovo skrovište', rekao je američki dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.  Američki komandosi, koji su noću napali zgradu i ubili bin Ladena, koristili su se svim sofisticiranim sredstvima, rekao je direktor središnje američke obavještajne agencije (CIA) Leon Panetta.

Za operaciju su bile angažirane američka Agencija za nacionalnu sigurnost (NSA), specijalizirana za prisluškivanje i Nacionalna geospacijalno-obavještajna agencija, specijalizirana za satelitsko snimanje, rekao je Panetta.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju