Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg i kiša

Na Pargu palo 13 centimetara snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Orkanska bura koja puše na Jadranu, snijeg koji pada u Lici i gorju te kiša koja pada gotovo u svim ostalim dijelovima zemlje otežavaju promet.

Dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački zbog orkanske bure zatvorena je za sav promet. Zbog bure je za promet u oba smjera zatvorena i autocesta A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice. U Gorskom kotaru, na sjeveru Like te na Sljemenu pada snijeg, ponegdje pomiješan s kišom, ali to nije ništa neobično za ovo doba godine, smatraju u Državnome hidrometeorološkom zavodu

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Kaštel Sućurcu Potresna objava Brojni se opraštaju od poginule mlade majke: "Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Nećemo te zaboraviti" Stravična prometna nesreća kod Stare Gradiške - 1 Očevid u tijeku FOTO Detalji velike nesreće kod granice: Teretnjak se zabio u kolonu, vozila smrskana, ozlijeđeno 18 osoba, među njima i djeca

>> Platak zabijelio prvi snijeg

Zbog snijega na kolniku, jutros je Sljemenskom cestom neredovito vozio autobus Mihaljevac–Tomislavov dom. Ekipa zimske službe očistila je snijeg te je poslije 11 sati na Sljemenskoj cesti normaliziran promet.

I u Lici pada snijeg. Zahladnjelo je, a u Gospiću se za samo jedan sat temperatura zraka spustila do ništice te pada susnježica. Zimska oprema obvezatna je za sva vozila, a na državnoj cesti Borje-Otočac zabranjen je promet kamionima s prikolicama i tegljačima.

Najviše snijega palo je po vrhovima Velebita. U podvelebitskom primorju puše olujna bura. Dionicom jadranske magistrale Karlobag–Sv. Marija Magdalena zabranjen je promet za vozila prve skupine, a i dalje je za sav promet zatvorena dionica A-l od Sv. Roka do Posedarja.

U DHMZ-u doznajemo da je jutros u osam sati na Pargu izmjereno 13 centimetara snijega, Zavižanu šest centimetara, Delnicama tri centimetra, a na Plitvicama i Sljemenu po dva centimetra snijega. Dežurna sinoptičarka DHMZ-a rekla je kako se očekuje da će snijeg danas poslijepodne prestati padati na Sljemenu, a više ne bi trebao padati ni u Gorskom kotaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene