Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrabrost ili ludost?

BURA IH SKORO ODNIJELA Snimali se na Paškom mostu pri udarima od 170km/h

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak tjedna je u pojedinim dijelovima Hrvatske osvanuo vjetrovit pa Hrvatski autoklub upozorava na oprez pri vožnji.

HAK o stanju na cestama

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Za sav promet, zbog olujnog vjetra zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

A upravo s Paškog mosta dolazi snimka postavljena na YouTube na kojoj se vide hrabri entuzijasti kako prkose buri.

'Na Paškom mostu tijekom orkanskih udara bure koja je na trenutke puhala 170 km/h, a most je bio zatvoren za sav promet. Tijekom snimanja možete vidjeti kako je vjetar deformirao lica', stoji u opisu ispod videa.

Samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala DC8 Karlobag-Sveta Marija Magdalena i autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na dionici Jadranske magistrale DC8 između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Na dionici magistrale Senj-Karlobag DC8 obavezna je zimska oprema.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme. U Gorskom kotaru mjestimice i povremeno pada slab snijeg (susnježica).

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak (Rab) i Prizna-Žigljen (Pag); katamaranske linije: Jelsa-Bol-Split, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

DHMZ: vjetrovito, u Primorju bura i s orkanskim udarima

Djelomice ili pretežno sunčano. Ujutro i prijepodne oblačnije, a ponajprije u gorju ponegdje može pasti malo kiše ili snijega. Puhat će umjeren mjestimice na udare jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita ponegdje i orkanskim udarima. Poslijepodne i navečer vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, u gorju malo niža, a na Jadranu od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 14. ožujka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene