Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Organizatori današnje povorke u središtu Zagreba "Hod za život, obitelj i Hrvatsku" priopćenjem su reagirali na "napad na povorku".


Podsjetimo, istovremeno se održavao i skup "Pravo na izbor", a do incidenta je došlo kad kad su dvije djevojke odlučile stati pred povorku. Policija ih je privela te kasnije pustila.

Vezani članci COVID bolnica u Areni Otvara se stacionar Arena, liječnik HV-a otkrio: "Sve je spremno. Sutra primamo prve pacijente. Za vikend će ih doći ukupno 40" Hod za slobodu u Sisku - 1 Dva hoda - za život i za slobodu: "Hodajte do birališta i zaustavimo ovo"

Organizatori brojnije povorke "Hod za život" u tom smislu oglasili su se priopćenjem i "u cilju točnog informiranja javnosti", a njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

"Povorku za život, obitelj i Hrvatsku, unaprijed prijavljenu policiji, danas je u jednom trenutku zaustavila žena, koja se činila vrlo rastrojena i željna medijske pozornosti. Kolona u kojoj je prema procjenama policije bilo oko 15.000 ljudi zaustavila se i čekala da im policija i volonteri omoguće da nastave svoj hod. Na javno dostupnim snimkama vidi se kako je gospođa vikala, odgurivala policajce te zajedno s više muškaraca i žena udarala volontere Hoda za život koji udarce nisu uzvraćali. Nakon što je policija udaljila rastrojenu gospođu, povorka je nastavila hodati prema Trgu bana Jelačića. Još se jedna žena, moguće u alkoholiziranom stanju, biciklom pokušala zaletiti u povorku u kojoj je bilo mnogo žena i djece. Također je privedena na policiju.

Smatramo nedopustivim pokušaje nekih medija da se ovakvi agresivni ispadi i maltretiranje tisuća građana koji su morali stajati i čekati u povorci – proglašava prihvatljivim ponašanjem. Kultura neslaganja je temelj demokracije. Neodgovornim opravdavanjem nekulture dio medija aktivno šteti demokraciji u Hrvatskoj."