Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađenje?

ORaH-u jedan mandat! Holy: 'Ovo je senzacionalan rezultat!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon objave prvih službenih rezultata, u stožeru ORah-a zavladalo je pravo veselje, ispunila su se njihova očekivanja, ORaH ide u Parlament.

Državno izborno povjerenstvo izbrojalo je sve glasove. Iako je izlaznost bila iznimno mala, 11 europskih parlamentaraca je odabrano, Objavljeni rezultati, prebrojani u 22:45, s 5.800 obrađenih biračkih mjesta što je 91.3% obrađenih biračkih mjesta pokazuju kako su Hrvatski laburisti ostali bez svojeg predstavnika u Europskom parlamentu, dok Mirela Holy ide u Parlament u kojem će predstavljati svoj ORaH.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Slika nije dostupna 'Ambiciozan cilj' Holy: Izbori za Europski parlament prvi test za ORaH

UŽIVO Prvi neslužbeni rezultati

Podsjetimo, prva na Listi ORaH-a za izbore za Europski parlament i predsjednica stranke Mirela Holy izjavila je ranije kako im je zacrtani cilj prijeći izborni prag, a ako uspiju osvojiti jedan mandat - bit će ludo sretni. To se i ostvarilo, Održivi razvoj Hrvatske na čelu Mirelom Holly osvojio je 1 mandat, Mirela Holy osvojila je 9.41 % glasova birača.

Orah je potvrdio još jednom kako je upravo ono što je u Hrvatskoj, to je i u Europi, hrvatska treća stranka.
Nakon objave prvih službenih rezultata, u stožeru ORah-a zavladalo je pravo veselje, ispunila su se njihova očekivanja, ORaH ide u Parlament.

'Prezadovoljni smo rezultatom! Moramo uzeti u obzir da je ORaH stranka koja je na političkoj sceni tek 6 mjeseci, tako da je ovo senzacionalan rezultat', rekla je Mirela Holy koja se zahvalila građanima Republike Hrvatske što su ORaH-u dali svoj glas.

Najavila je kako stranka ORaH, upravo zbog politike za koju se zalaže, a to je odrćivi razvoj, može u Parlamentu postići jako puno za Hrvatsku.

Premijer Zoran Milanović čestitao je svojoj bivšoj stranačkoj kolegici na osvajanju mandata.

Milanović: Nema odustajanja, idemo naprijed još odlučnije

Savez za Hrvatsku osvojio 1 mandat?

Još nije poznato definitivno je li  jedan mandat osvojio Savez za Hrvatsku. Predstavnici osam stranaka, koje su zajednički nastupile na listi broj 9, očekivali su najmanje jednog zastupnika koji će ih u sljedećih pet godina zastupati u Europskom parlamentu, a njihova iščekivanja su se možda i ostvarila, s osvojenih 6,88% prešli su izborni cenzus te možda osvojili 1 mandat.

Naime u kasnim satima došlo je domoguće preokreta u kojem bi Savez za Hrvatsku ipak mogao ostati bez tog mandata, koji umjesto toga osvaja HDZ.

No osvoje li ipak mandat, njihov će zastupnik u EU parlamentu biti Stjepan Ribić iz HDSSB-a. Ribić je direktor Regionalne razvojne agencije i sedam godina voditelj je predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu.

'Savez za Hrvatsku je probio blokadu i dobio jednog zastupnika, zahvaljujem građanima koji su glasali za nas. Čeka nas puno posla, spremni smo za Bruxelles', rekao je Stjepan Ribić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene