Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je to moguće

Sedam naušnica, brojne narukvice, remen... Filip Zavadlav ne prestaje iznenađivati u sudnici

Aktualno Galerija Zavadlav bez ograničenja - 6 Zavadlav bez ograničenja - 6 Foto: DNEVNIK.hr Zavadlav bez ograničenja - 5 Zavadlav bez ograničenja - 5 Foto: DNEVNIK.hr Zavadlav bez ograničenja - 4 Zavadlav bez ograničenja - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zavadlav bez ograničenja - 3 Zavadlav bez ograničenja - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zavadlav bez ograničenja - 2 Galerija 1/6 >>
Optuženik za trostruko ubojstvo Filip Zavadlav uz to što je prvi put iznio obranu, iznenadio je i velikom količinom nakita u sudnici. Svi se nakon njegova istupa pitaju kako je to moguće? Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan ima odgovore.

Sedam naušnica, još brojnije narukvice i remen. Novim izgledom Filip Zavadlav ponovno je iznenadio. Prije dolaska iz istražnog zatvora na sud, osumnjičenici se presvlače u odjeću po izboru. Na što Zavadlav, uvjerili smo se proteklih godina, posebno pazi.

No gdje se povlači granica? Iz Ministarstva pravosuđa poručuju da je Pravilnikom o kućnom redu tijekom izvršenja istražnog zatvora propisano koje stvari mogu posjedovati nakon detaljne pretrage. Među njima su i prstenje, ogrlice, satovi, narukvice i naočale.

U Zakonu stoji i da se temeljem sigurnosne procjene, navedene stvari mogu oduzeti, ali upravitelj zatvora može odobriti i posjedovanje drugih stvari koji ne ometaju kućni red.

Pročitajte i ovo Ruski ministrar obrane Sergej Šojgu Ruski ministar obrane VIDEO Šojgu prvi put otkrio dokad će trajati "specijalna vojna operacija" u Ukrajini

U neslužbenim razgovorima s pravosudnim policajcima upravo tu vide velik problem. Nezadovoljni su što ne postoje jedinstvena pravila na razini cijelog zatvorskog sustava, pa se svakodnevno susreću s izazovima jer svaki upravitelj zatvora određuje svoja pravila. I pitaju se što bi se dogodilo da pritvorenik odluči na sud doći u kupaćem kostimu?

Pročitajte i ovo Ilustracija Potpuni horor Svjetski poznati stručnjak priznao silovanje pasa, dijelio i materijale o zlostavljanju djece: Njegovi zločini toliko su odvratni da je sudac pozvao javnost da napusti sudnicu

Za današnju bizarnost na suđenju za trostruko ubojstvo u Splitu nije bio zaslužan Filip Zavadlav. U planu je bilo prikazivanje snimki s nadzornih kamera koje su zabilježile njegov smrtonosni pohod i čin, koje su prikazane i na prvom suđenju. Ovog puta sudski službenik zadužen za tehniku nije uspio pronaći snimke na računalu, pa je rasprava odgođena za četvrtak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene