Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv hrvatskih državljana Armenda Musliua (1978.) i Vitorija Vukdedovića (1975.) zbog kažnjivih djela otmice, teškog ubojstva i nedopuštena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.


Tereti ih se da su zajedno i po dogovoru zatočili slovenskog državljanina Juru Bajdu, sina slovenskoga poslovnog čovjeka i jednog od direktora Petrola, te od roditelja za puštanje na slobodu tražili 200.000 eura. Bajdino je tijelo potkraj lipnja pronađeno zakopano u okolici Popovače.

Vezani članci Dino Rogić Jure o snimanju škakljive scene s kolegom: ''Mislim da je Pavao tu najviše uživao kad sam mu uho gricnuo'' Dino Rogić Miljenik publike otkrio detalj po kojem se filmska prosidba razlikuje od one u stvarnom životu

Po optužnici oni su nakon otmice, kako bi uklonili tragove koji bi upućivali na njih kao otmičare, zatočenom Bajdi samoljepljivom vrpcom svezali ruke, a na glavu navukli tri PVC vrećice zbog čega se Bajdo ugušio. 

Nakon toga su ga zakopali u jamu i pokrili lišćem i narezanim
granjem. Musliua se tereti da je, protivno Zakonu o oružju, nabavio automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika i 41 komadom streljiva te ju spremio u stanu kojim se koristio u Zagrebu.

Protiv okrivljenika Županijsko je državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo produljenje pritvora do svršetka kaznenog postupka.