Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga

Uskok podignuo optužnicu protiv policajca, otkriveno za što je uzimao novac od dvojice muškaraca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Emica Elvedji/Cropix
Hrvatski policajac (36) koji je na Graničnom prijelazu Županja kontrolirao osobe koje prelaze granicu osumnjičen je za primanje mita, zlouporabu položaja i krivotvorenje isprave.

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv 36-godišnjeg Hrvata i dvojice državljana Bosne i Hercegovine (48, 52) zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave.

Optužnicom se 36-godišnji hrvatski državljanin tereti da je početkom veljače 2023. godine u Županji i drugim mjestima na traženje 52-godišnjaka dogovorio da će kao policajac na Graničnom prijelazu Županja, na kojem je bio zadužen za kontrolu osoba koje prelaze državnu granicu, za naknadu od 200 do 250 eura, u putovnicu 48-godišnjaka otiskivati službene ulazno/izlazne granične pečate s namještenim datumima, kojima će 48-godišnjak neistinito prikazati da je na vrijeme napustio teritorij Austrije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije mu bilo spasa VIDEO Crni dim iznad Kornata! U samo deset minuta izgorio i potonuo službeni brod Nacionalnog parka

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite Iz trgovina se povlače ovi naresci zbog bakterije

Sukladno navedenom dogovoru, 52-godišnjak je u razdoblju od 1. veljače do 31. prosinca 2023. u najmanje šest navrata svoju putnu ispravu i dogovorene novčane iznose, kao naknadu za izvršenu uslugu otiskivanja graničnog pečata, predavao 52-godišnjaku, koji je potom putovnicu i novac donosio policajcu u Županju. Putovnicu s tako utisnutim pečatima policajac je zatim predavao 52-godišnjaku, koji ju je vraćao 48-godišnjaku, a on je na Stalnom graničnom prijelazu Bajakovo prilikom granične kontrole 8. veljače 2024. putovnicu predao policijskom službeniku na uvid.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene