Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Ministarstva poljoprivrede

Provjerite zalihe! S tržišta se zbog pesticida povlači talijanska grickalica, nemojte ju jesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo poljoprivrede obavještava o opozivu proizvoda: GRISSINI CROCCANTI AI CEREALI 250g – TRE MULINI (Grisini s raži, sojom, ekspandiranom durum pšenicom, ekspandiranom rižom i sjemenkama sezama), LOT brojeva: U 2741, U 2742, najbolje upotrijebiti do 30. 9. 2021.

Proizvod se povlači zbog povećane količine pesticida etilen-oksida.

Nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenim stranicama subjekta u poslovanju s hranom.

Proizvođač grissina je tvrtka Grissitalia S.R.L., Via Valle S Bartolomeo 37, Alessandria, Italija. Proizvedeno je za EUROSPIN ITALIA S.p.A. – Via Campalto 3/D, San Martino B.A. (VR), Italija.

Pročitajte i ovo Košarica puna proizvoda (Foto: Guliver/Thinkstock) Upozorenje iz Ministarstva S polica se povlače dva proizvoda: U jednome ima stakla, u drugom salmonele

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjerite zamrzivače Pronađena salmonela i druge bakterije: S tržišta se povlači brzo smrznuto poljsko miješano meso

Proizvod na tržište RH stavlja tvrtka EUROSPIN Hrvatska d.o.o., Jelačićev trg 7, Rijeka.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene