Grissini, ilustracija
Grissini, ilustracija Foto: Afp

Ministarstvo poljoprivrede obavještava o opozivu proizvoda: GRISSINI CROCCANTI AI CEREALI 250g – TRE MULINI (Grisini s raži, sojom, ekspandiranom durum pšenicom, ekspandiranom rižom i sjemenkama sezama), LOT brojeva: U 2741, U 2742, najbolje upotrijebiti do 30. 9. 2021.


Proizvod se povlači zbog povećane količine pesticida etilen-oksida.

Nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ i Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenim stranicama subjekta u poslovanju s hranom.

Proizvođač grissina je tvrtka Grissitalia S.R.L., Via Valle S Bartolomeo 37, Alessandria, Italija. Proizvedeno je za EUROSPIN ITALIA S.p.A. – Via Campalto 3/D, San Martino B.A. (VR), Italija.

Košarica puna proizvoda (Foto: Guliver/Thinkstock) S polica se povlače dva proizvoda: U jednome ima stakla, u drugom salmonele

Mljeveno meso,ilustracija Pronađena salmonela i druge bakterije: S tržišta se povlači brzo smrznuto poljsko miješano meso

Proizvod na tržište RH stavlja tvrtka EUROSPIN Hrvatska d.o.o., Jelačićev trg 7, Rijeka.