Stan koji je supruga Milana Bandića kupila kćeri u gotovini - ponovno je u fokusu javnosti. Naime kći zagrebačkog gradonačelnika kod poznatog zagrebačkog obrtnika živjela je 15 godina prije nego što je stan kupljen. Oporba poziva USKOK i DORH da sve prouče, a Milan Bandić poručuje da su to fantazije.

Galerija Bandićeva kći Željko Šelendić Gordan Maras +1 Zgrada u kojoj je sporni stan

Ana-Marija Bandić, kći zagrebačkog gradonačelnika, u stanu poznatog obrtnika Željka Šelendića živjela je i prije nego što je stan formalno kupljen navodno bez ugovora o najmu. Za gradonačenika su to fantazije.

Vezani članci Ilustracija Hoće li uskoro pasti cijene nekretnina u Hrvatskoj? Prodaja stanova i kuća usporava, manja je nego lani Slika nije dostupna Bandićeva supruga gotovinom kupila stan u centru Zagreba za smiješnu cijenu, on kaže da mu podmeću

Oproba od USKOK-a traži da preispita odnos gradonačelnika Bandića i obrtnika Željka Šelendića.

"Ni jedan razlog ne postoji zašto bi mu taj poduzetnik 15 godina tolerirao stanovanje kćeri u tom stanu. Osim toga da se radi o vraćanju određene usluge. I sa te strane pozivamo USKOK i DORH da reagiraju“, rekao je Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Poznati obrtnik stan koji je u prosincu prodao Bandićima kupio je 2005., u godini kad je s Gradom Zagrebom ugovorio posao za izradu sjedalica u Lisinskom.

Krajem 2019. Vesni Bandić prodao ga je ispod tržišne cijene. Milan Bandić tada je navode o pogodovanju negirao. Objasnio je da su do novca za kupnju stana došli prodajom stana u Preradovićevoj koji je njegova supruga naslijedila, a nije bio naveden u imovinskoj kartici jer se nad njim provodio upravni spor.

"Onog momenta kada joj se to nagodilo onda se dobilo novca onda smo mogli zatvoriti kredit Bužanovoj i pomoći kćerki da kupi stan“, govorio je Bandić 31. Siječnja 2020.

Stanove je Bandićima navodno uređivao poznati arhitekt Ante Vrban i za taj posao dobio manji stan na Vrbiku. Nije poznato je li stan ranije bio u gradskom ili Bandićevom vlasništvu. Na pozive Vrban ne odgovora. Jesu li nekretnine kupljene legalno stečenim novcem prema Zakonu dužna je provjeriti i porezna uprava, ali i čuvati informacije kao poreznu tajnu.

"Podatke o poreznim postupcima i sve druge podatke kojima raspolaže u vezi s poreznim obveznikom, Porezna uprava dužna je čuvati kao poreznu tajnu sukladno odredbama članka 8. Općeg poreznog zakona“, kaže Porezna uprava.

Milan Bandić u imovinskoj kartici prijavio je da je sporni stan stečen nasljedstvom. Ima prijavljenu i vikendicu, livadu, šumu te stan i garažu u Bužanovoj gdje živi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju