Stan koji je supruga Milana Bandića kupila kćeri u gotovini - ponovno je u fokusu javnosti. Naime kći zagrebačkog gradonačelnika kod poznatog zagrebačkog obrtnika živjela je 15 godina prije nego što je stan kupljen. Oporba poziva USKOK i DORH da sve prouče, a Milan Bandić poručuje da su to fantazije.

Galerija


Ana-Marija Bandić, kći zagrebačkog gradonačelnika, u stanu poznatog obrtnika Željka Šelendića živjela je i prije nego što je stan formalno kupljen navodno bez ugovora o najmu. Za gradonačenika su to fantazije.

Vezani članci Milan Bandić Dok oporba Bandiću broji posljednje dane, ovo su obećanja koja su ostala mrtvo slovo na papiru Na Dan grada Bandić otvorio rotor Drugi put: Milan Bandić otvorio zagrebački rotor, prepričao da je bio na samrtnoj postelji jednog kolege

Oproba od USKOK-a traži da preispita odnos gradonačelnika Bandića i obrtnika Željka Šelendića.

"Ni jedan razlog ne postoji zašto bi mu taj poduzetnik 15 godina tolerirao stanovanje kćeri u tom stanu. Osim toga da se radi o vraćanju određene usluge. I sa te strane pozivamo USKOK i DORH da reagiraju“, rekao je Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Poznati obrtnik stan koji je u prosincu prodao Bandićima kupio je 2005., u godini kad je s Gradom Zagrebom ugovorio posao za izradu sjedalica u Lisinskom.

Krajem 2019. Vesni Bandić prodao ga je ispod tržišne cijene. Milan Bandić tada je navode o pogodovanju negirao. Objasnio je da su do novca za kupnju stana došli prodajom stana u Preradovićevoj koji je njegova supruga naslijedila, a nije bio naveden u imovinskoj kartici jer se nad njim provodio upravni spor.

"Onog momenta kada joj se to nagodilo onda se dobilo novca onda smo mogli zatvoriti kredit Bužanovoj i pomoći kćerki da kupi stan“, govorio je Bandić 31. Siječnja 2020.

Stanove je Bandićima navodno uređivao poznati arhitekt Ante Vrban i za taj posao dobio manji stan na Vrbiku. Nije poznato je li stan ranije bio u gradskom ili Bandićevom vlasništvu. Na pozive Vrban ne odgovora. Jesu li nekretnine kupljene legalno stečenim novcem prema Zakonu dužna je provjeriti i porezna uprava, ali i čuvati informacije kao poreznu tajnu.

"Podatke o poreznim postupcima i sve druge podatke kojima raspolaže u vezi s poreznim obveznikom, Porezna uprava dužna je čuvati kao poreznu tajnu sukladno odredbama članka 8. Općeg poreznog zakona“, kaže Porezna uprava.

Milan Bandić u imovinskoj kartici prijavio je da je sporni stan stečen nasljedstvom. Ima prijavljenu i vikendicu, livadu, šumu te stan i garažu u Bužanovoj gdje živi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr