Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na izjave premijera

Oporba oplela po Plenkoviću: "Zbog ovog se slučaja ponaša kao ranjena zvijer", "Noktima se grebe da se DORH toga dokopa"

Aktualno Galerija Reakcije na izjave premijera - 1 Reakcije na izjave premijera - 1 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije na izjave premijera - 2 Reakcije na izjave premijera - 2 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije na izjave premijera - 3 Reakcije na izjave premijera - 3 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije na izjave premijera - 4 Reakcije na izjave premijera - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković Galerija 1/5 >>
U Hrvatskom saboru bilo je niz reakcija na izjave premijera Andrej Plenkovića o Uredu europskog tužitelja.

Brojni su zastupnici u Saboru reagirali na izjave premijera Andreja Plenkovića koji je u četvrtak ponovio da Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) nema što tražiti u Ministarstvu kulture, gdje se provode izvidi zbog sumnji da je bilo malverzacija u snimanju zgrada nakon potresa.

"Time ne želimo ni na jedan način poslati poruku da se tamo bilo što zaustavi, nego da o tome odlučuje onaj koji je u ovoj državi za to nadležan, a to je DORH i USKOK. I na DORH-u i na EPPO-u je da utvrde nadležnost na tom postupanju", rekao je potpredsjednik Vlade Branko Bačić.

Pročitajte i ovo Ukrajinska snimka američkog tenka Abrams u akciji Abrams na prvoj crti bojišta VIDEO Ukrajina objavila prve snimke moćnog tenka u akciji: "Seciramo Ruse i njihovu opremu"

Plenković već neko vrijeme žustro uvjerava da nije riječ o europskom novcu te je, ako se pita oporbene zastupnike, premijer skinuo rukavice.

"Onaj: 'Halo, Zlata' prelazi u: 'Halo, Ivane', ali se preračunao i neće biti: 'Halo, Laura'. To je ono što je Plenkovićev problem i zbog čega se ponaša kao ranjena zvijer", ustvrdila je Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a.

"On se prstima, noktima grebe da se DORH dokopa tog predmeta i da ospori nadležnost Uredu europskog tužitelja", rekao je Mostov Nikola Grmoja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene