Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjet građanima

Opet smanjena kvaliteta zraka: Ističu se četiri hrvatska grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog povećane koncentracije lebdećih čestica u zraku smanjena je kvaliteta zraka na mjernim postajama u Koprivnici, Kutini, Slavonskom Brodu i Zagrebu, izvijestio je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Tijekom zimskih mjeseci uobičajena je pojava smanjene kvalitete zraka zbog povišenja koncentracije lebdećih čestica u zraku. Uzroci su brojni, kao primjerice veći broj kućnih i industrijskih ložišta, cestovni promet, vremenski uvjeti i slično. U ponedjeljak su iz Ravnateljstva civilne zaštite upozorili građane na smanjenu kvalitetu zraka.

''Zbog povećane koncentracije lebdećih čestica u zraku smanjena je kvaliteta zraka na mjernim postajama Koprivnica 2, Kutina 2, Slavonski Brod 2 i Zagreb 3'', objavio je Stožer.

''Kratkoročno onečišćenje zraka lebdećim česticama, uobičajeno za ovo doba godine i ne predstavlja značajnu ugrozu za zdravlje ljudi, podsjetili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar''''. No, ipak savjetuju djeci, trudnicama, kroničnim bolesnicima, kao i osobama starije životne dobi izbjegavanje dugotrajne i intenzivne tjelesne aktivnosti na otvorenom zraku, posebno uz prometnice.

Pročitajte i ovo Zagađenost mora, ilustracija Oceani i mora u sve su većim problemima U morima i oceanima dovoljno je plastike da se 400 puta omota Zemlja: Izložba u Zagrebu pokazuje prave razmjere zagađenja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trebalo bi ih posebno pratiti Ruđerovci utvrdili: Zagađenost Jadranskog mora utječe na raznolikost i funkcionalnost mikrobnih zajednica

Također savjetuju izbjegavanje nepotrebne dodatne izloženosti respirabilnim česticama iz drugih izvora - poput pušenja, korištenja kemikalija, ljepila, boja, lakova i drugih kemikalija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene