Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dizel vjerojatno jeftiniji

Opet novo poskupljenje benzina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema izračunima dobro upućenih stručnjaka, ako do kraja tjedna ne bude većih promjena, u utorak bi vjerojatno sva dizelska goriva mogla pojeftiniti za 10-ak lipa, a benzinska poskupjeti za oko 5 lipa po litri.

Glavni razlog leži u činjenici da su u posljednjih desetak dana na mediteranskom, za Hrvatsku relevantnom tržištu, cijene benzina dodatno porasle za oko 1 posto, a dizelskih goriva pale za oko 1,5 posto, piše Vjesnik.

Pročitajte i ovo Marko Biočina, novinar Nove TV Dizel skuplji od benzina Ovo je najsnažniji rast cijena goriva u posljednja dva mjeseca: Stručnjaci strahuju da je to tek početak Ilustracija pogledajte nove cijene Dobre vijesti za vozače: Od utorka jeftinije gorivo, dizel ispod deset kuna

>> Cijene benzina opet rastu, dizelove u blagom padu

Istodobno, tečaj dolara je u odnosu na kunu oslabio oko 0,25 posto. Iz toga proizlazi da bi u utorak, prema podacima prikupljenim do četvrtka, cijena litre najprodavanijeg benzina eurosupera 95 sa sadašnje maksimalno dopuštene cijene od 11,29 kuna mogla porasti na oko 11,34 kune, a najprodavanijeg dizelskog goriva eurodizela sa sadašnje najviše dopuštene razine od 10,24 kuna pasti na oko 10,14 kuna.

Očekuje se da će, ako u drugom dijelu ovoga tjedna ne bude većih promjena cijena na mediteranskom tržištu i tečaja dolara prema kuni, za desetak lipa pojeftiniti i loživa ulja te plavi dizel namijenjen poljoprivrednicima i ribarima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene