Obavijesti Video Pretražite Navigacija
općina čeminac

USKOK ga istražuje, a Pinjuh diže građanima komunalne naknade i vraća ''traktorinu''

Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Stanovnici općine Čeminac već plaćaju najveći komunalnu naknadu u zemlji, a sad će morati za to izdvajati još više. Općina je i uredila i tekst Odluke o

Općina Čeminac u kojoj građani plaćaju najvišu komunalnu naknadu u zemlji, na sjednici Općinskog vijeća povisila je tu naknadu za još 10 lipa te sad iznosi 0,65 kuna. 

Pročitajte i ovo Naknade za bebe - 3 svote po mjestima i gradovima Oni za rođenje djece isplaćuju i do 8000 eura: "Ne sjećam se da je naknada nekad bila značajna, znači da mi nije pomogla" Ilustracija vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Niže cijene goriva od utorka

"To je 18-postotno povećanje", objašnjava oporbeni općinski vijećnik Matko Perković (HDSSB), javlja Glas Slavonije. 

Osim toga, vraća se i ''traktorina'' koju je Visoki upravni sud u Zagrebu proglasio nezakonitom. Naime, načelnik Zlatko Pinjuh još je tada isticao kako im je Visoki Upravni sud ukidanjem dijela Odluke samo dao smjernicu za izradu pravovaljane Odluke jer je greška bila u formulaciji rečenice. Odluke je na sjednici donijela Pinjuhova nezavisna većina. 

"Premda nam je odobreno donošenje takve Odluke, svima je promaknulo kako je u cijelom tekstu, iza riječi 'javne površine', trebalo samo dodati 'u vlasništvu općine Čeminac'", rekao je Pinjuh komentirajući odluku Visokog Upravnog suda. Tada je naglašavao kako će Općinsko vijeće ispraviti tekst odluke i nastaviti s njezinom primjenom, piše Glas Slavonije.

Općina Čeminac posljednjih je tjedana u fokusu javnosti jer je USKOK pokrenuo istragu protiv načelnika Zlatka Pinjuha zbog sumnje da je trošio novac Općine i sinovima (1992. i 1990. godište) ''sredio'' povlaštene kredite. Uz njega istražuju i predsjednika Općinskog vijeća Marija Kralja. Sumnjiče ih da su da su zlouporabili položaj i ovlasti te poticali na zlouporabu položaja i ovlasti i Općinu oštetili za najmanje 63.390 kuna.

Pinjuh je zbog toga molio HDZ-ovce da ga ne izbace iz stranke, no 31. srpnja Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije predložio je njegovo isključenje, o čemu će odlučivati stranački sud časti.

"Puno obećanja i nerealnih planova želi nadomjestiti uzimanjem od onih koji rade i stvaraju", kazao je Perković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene