Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umirovljenici i internet

Oni googlaju i chataju,a rođeni su prije same ideje o internetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske riječi sve više zamjenjuju internetski pojmovi. A njih sve više koristi ljudi treće dobi. Posjetili smo umirovljenike koji su pisanje pisama zamijenili mailovima, umjesto telefona koriste skype, a slike slažu na Facebook profilima.

Oni googlaju , chataju i sklapaju Facebook prijateljstva, a rođeni su i prije same ideje o internetu. 'Želim barem kaskati za vremenom, da i ja naučim što nisam stigla i što nije bilo prilika ranije', kazala je 61-godišnja Barbara Tisanić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan" Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

Posljednjih mjesec dana vratili su se u školske klupe. Nekad s knjigom, a sada s tipkovnicom i mišem u rukama. 'Malo mi je dosadno doma, a kćer mi je otišla vani raditi tako da više zbog nje, da se možemo čuti', kazala je 56-godišnja Vera.

>>
Baka Marguerite ima 104 godine, a Facebook joj NE DA da to objavi!

Nakon informatičkog tečaja, umirovljenici više ne šalju pisma nego – mailove. 'Prije nego idem spavati, je li to 12 sati, ja idem pogledat je li ima kakva pristigla pošta', kazala je Barbara.

Ante Jelavić ima 73 godine, a nakon početnog završio je i napredni tečaj. Otvorio je Facebook profil, i već zna što još želi savladati. 'Internet trgovina, internet bankarstvo, trebali bi naučiti za prijavu u bolnici, traže od nas i skeniranje', kazao je Ante.

Nataša Popov s umirovljenicima radi već godinama.'Najteže im je izrada mapa i desni klik miša', kazala je. Ipak, najveća prepreka su im - engleski pojmovi. I nju su odlučili savladati, učenjem jezika. Za njih godine nisu prepreka, važno je samo imati želju otkriti nešto novo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene