Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedna od trenutačno najvećih dnevnica daje se u Osijeku, ali taj posao zahtijeva i posebne vještine.


Leteći perači prozora glavna su atrakcija u Osijeku gdje peru stakla na jednoj od najviših zgrada. U njihovom poslu najvažnija je sigurnost, a za nju je potrebno predznanje. 'Potrebno je savladati speleo-alpinističke tehnike kojima se mogu takvi pristupi užetom izvesti i, naravno, želja za radom. Čovjek ovo mora voljeti', kazao je Marko Župančić.

Vezani članci Testiranje na COVID prije utakmice - 2 Gužva za testiranje: Dan prije utakmice Osječani pohrlili na punkt Ilustracija (Foto: AFP) Prijetio da će dvogodišnjeg sina ispeći pod pekom, a onda zapaliti majčinu kuću

Doza straha, kod letećih perača prozora, kako se nazivaju, uvijek je prisutna. 'Nekad više, nekad manje. Nekad se probudite takvi da vas je malo više strah nego dan ranije', kazao je Roman Ečimović. Svakodnevnim radom na visini i do 100 metara, ovim dečkima život doslovce visi o konopcu.

Velika potražnja za studentskim poslovima: Evo kolike su satnice!

No, stakla se peru i iznutra. S dnevnicom od oko 100 kuna, studentica Tanja Domenčić zarađuje za školarinu. 'Čisto da se za fakultet zaradi, no lakše je prati iznutra nego izvana, što ovi dečki rade, iako bi htjela probati. Nije baš svejedno kad pogledaš dolje', kazala je.

No, za bolju zaradu i pogled s vanjske strane ipak će joj trebati malo više hrabrosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju