Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atrakcija u Osijeku

Oni dobivaju jednu od najvećih dnevnica: Evo zašto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od trenutačno najvećih dnevnica daje se u Osijeku, ali taj posao zahtijeva i posebne vještine.

Leteći perači prozora glavna su atrakcija u Osijeku gdje peru stakla na jednoj od najviših zgrada. U njihovom poslu najvažnija je sigurnost, a za nju je potrebno predznanje. 'Potrebno je savladati speleo-alpinističke tehnike kojima se mogu takvi pristupi užetom izvesti i, naravno, želja za radom. Čovjek ovo mora voljeti', kazao je Marko Župančić.

Pročitajte i ovo Novac, ilustracija Porast za četiri posto Imate li i vi ovoliko? Objavljena prosječna plaća u Zagrebu, a evo i koje je zanimanje najplaćenije Obnova zgrada - 1 Energetska obnova Ministarstvo objavilo važan poziv za građane: Dijeli se gotovo 95 milijuna eura

Doza straha, kod letećih perača prozora, kako se nazivaju, uvijek je prisutna. 'Nekad više, nekad manje. Nekad se probudite takvi da vas je malo više strah nego dan ranije', kazao je Roman Ečimović. Svakodnevnim radom na visini i do 100 metara, ovim dečkima život doslovce visi o konopcu.

Velika potražnja za studentskim poslovima: Evo kolike su satnice!

No, stakla se peru i iznutra. S dnevnicom od oko 100 kuna, studentica Tanja Domenčić zarađuje za školarinu. 'Čisto da se za fakultet zaradi, no lakše je prati iznutra nego izvana, što ovi dečki rade, iako bi htjela probati. Nije baš svejedno kad pogledaš dolje', kazala je.

No, za bolju zaradu i pogled s vanjske strane ipak će joj trebati malo više hrabrosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene