Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitna, policija i vatrogasci

Oni dežuraju po 24 sata tijekom turističke sezone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz povećan broj turista, na autocestama, kao i na važnijim državnim cestama tijekom turističke sezone dežuraju dodatni timovi Hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i policije. Jedan dan s dežurnim službama u Lici provela je i ekipa Dnevnika Nove TV.

Tim hitne pomoći uz Ličku magistralu dežura 24 sata na dan. Ljeti im uvelike olakšava ispomoć iz Zagreba. 'Dogodi se ponekad jedna prometna s 4 do 5 automobila, a mi kao jedno vozilo ne možemo to pokrivati i sva sreća da zagrebačka hitna pomoć nam izlazi u susret pa onda ponekad oni izlaze na intervenciju i plus toga i mi izlazimo s njima da im pomognemo', priča dr. Ahmad Mah'd, liječnik Doma zdravlja Korenica.

Pročitajte i ovo Policija pola sata iza ponoći U prometnoj nesreći ozlijeđeno petero tinejdžera: 18-godišnjak ušao u suprotan smjer i naletio na drugi auto Napadnut djelatnik Hitne pomoći novi incident VIDEO Pijan se potukao u kafiću pa napao vozača Hitne koji ga je spasio: "Nisam se mogao braniti, pao sam..."

U ljetnim mjesecima pojačano dežuraju i korenički vatrogasci. 'U često slučajeva dođemo prvi onda se obavlja prvo vatrogasni posao pa još ako se stigne i pomoć unesrećenima ako je potrebno', kaže Ozren Sabljak iz JVP-a 'Plitvička jezera' Korenica. Iako se promet ličkom magistralom nije osjetno smanjio otvaranjem autoceste, broj prometnih nesreća je u padu. U 73 nesreće dvije su osobe poginule, a pet je teže ozlijeđeno.

'Policijski službenici su uvijek prisutni na ovoj dionici državne ceste i mi svakodnevno vršimo nadzor prometa', naglašava Jurica Butković iz PU ličko-senjske. Neki su životi na Ličkoj magistrali spašeni zahvaljujući dodatnim timovima, koji su dobro raspoređeni. 'Timovi su možemo reći na području naše Županije strateški raspoređeni, rade, od same dojave znači po dojavi odmah izlaze na teren', kaže Joso Živković, pročelnik PUZS Gospić.

Dodatni će timovi uz cestu biti do kraja rujna kada se očekuje i pad broja vozila na prometnicama. Ponovno će dežurati iduće turističke sezone i paziti da svi turisti sretno stignu do svojih odredišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene