U idućim danima očekuje se snažan vjetar, a već sada stvara probleme u prometu. U Karlovcu je snažan vjetar iščupao stablo, dok su u Istri nabujale rijeke.

Galerija


U Karlovcu je snažan vjetar u nedjelju iščupao ogromno stablo iz korijena. Grane su oštetile parkiran automobile.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Snažno nevrijeme diljem zemlje: Vjetar čupao stabla i prevrtao vozila, u Samoboru munja ozlijedila troje ljudi Kiša (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Ledeni arktički zrak vratio nam je zimu: Opet će biti kiše i snijega, a na moru će zaprijetiti još jedna opasnost

Iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba za DNEVNIK.hr su kazali da su tijekom večeri imali 34 intervencije po gradu, većinom zbog rušenja stabala. Za sada nije bilo većih šteta.

Na Sljemenu je stablo palo preko ceste, doznaje se u operativnom dežurstvu zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe.

U gotovo cijelom Zagrebu vatrogasci su angažirani na uklanjanju granja i limova koji su pali s krovova.

U Istri je u nedjelju pala obilna kiša, a Istramet javlja da je najviše kiše palo na Labinštini, i to 45 milimetara. Na Fortici je izmjereno 41 mm, a u Kazakapama 40 mm. Obilne kiše bilo je i u središnjem dijelu poluotoka. 

U Pazinu je izmjereno obilnih 42 mm. Istramet izdvaja i postaju Motovun, Casa Rossa gdje je izmjereno 38 mm u slivu rijeke Mirne koja je, prema izvješćima s terena, lokalno izašla iz korita. I vodostaj rijeke Pazinčice je značajno porastao. 

Idućih dana na vrijeme posebno valja paziti, upozorava meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.
Unatoč oblacima, mjestimice obilnijoj kiši i temperaturi primjerenijoj ožujku nego sivbnju, ponedjeljak će ipak u prvom redu obilježiti jak vjetar.

Na sjevernom Jadranu bit će olujne bure, no umjeren i jak, ponegdje moguće olujan sjeverac, puhat će i u kopnenim krajevima. To je razlog i za narančastu razinu Meteoalarma za središnju Hrvatsku, što se zbog vjetra ne događa često. Uz to moguća je obilnija kiša, a na Jadranu pljuskovi i grmljavina.

Inače, zahladnjenje i pogoršanje vremena početkom druge dekade svibnja, u puku se povezuje s Ledenim svecima. Prema narodu, od Sofije za koji dan trebalo bi nastupiti stabilnije razdoblje. (V.P./Hina)