Južina i kiša nastavit će se i idućih dana, a u posljednja 24 sata pala je čak mjesečna količina kiše.

Galerija


Olujno nevrijeme noćas je jedrilicu nasukalo na obalu. Vrijeme se mijenjalo od bonace i sunca do jakog vjetra i valova u 10 minuta. Ciklona je mjestimično donijela mjesečnu količina oborina. U okolici Gračaca palo je više od 100 litara po metru četvornom.

Vezani članci Ususret snijegu u Lici oni pomažu starijima - 2 U Lici i Gorskom kotaru čekaju snježni val: Sljedeća dva dana ne preporučuje se izlazak starijima, ali ni onima mlađima i zdravijima Nevrijeme, ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Dalmatinsku zagoru, u Sinju potopljene ulice

Posljedice nevremena saniraju se i na Kvarneru, a poplavljena je i riva u Šibeniku. Na vrhu Biokova bili su orkanski udari vjetra od čak 140 kilometara na sat.

Brojne teškoće bile su i u pomorskom prometu. Trajektne linije uspostavljene su tek sredinom dana.

Cijeli ovaj tjedan bit će izrazito promjenjiv.

"Uglavnom oblačan, povremeno s jakim i obilnim pljuskovima praćenim grmljavinom, a osobito velike količine kiše očekuju se u noći sa utorka na srijedu, i u srijedu prijepodne na Jadranu. Puhat će i jako jugo s olujnim udarima, tako da će sigurno biti opet i poplavljivanja riva i problema u trajaktnom i katamaranskom prometu", kaže Ana Bago Tomac, meteorologinja Dnevnika Nove TV. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr