Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i ovaj tjedan promjenjiv

Od bonace do jakog vjetra i valova u 10 minuta: Ćudljivo vrijeme izazvalo niz poteškoća na Jadranu

Nevrijeme na Jadranu poplavilo rive (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Nevrijeme na Jadranu poplavilo rive (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nevrijeme na Jadranu poplavilo rive (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nevrijeme na Jadranu poplavilo rive (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Jelena Ivulić, Jadrolinija (Foto: Dnevnik.hr) Jelena Ivulić, Jadrolinija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme na Jadranu poplavilo rive (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nevrijeme na Jadranu poplavilo rive (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nevrijeme na Jadranu poplavilo rive (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/4 >>
Južina i kiša nastavit će se i idućih dana, a u posljednja 24 sata pala je čak mjesečna količina kiše.

Olujno nevrijeme noćas je jedrilicu nasukalo na obalu. Vrijeme se mijenjalo od bonace i sunca do jakog vjetra i valova u 10 minuta. Ciklona je mjestimično donijela mjesečnu količina oborina. U okolici Gračaca palo je više od 100 litara po metru četvornom.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Oluja Upozorenje VIDEO Pineapple Express pogodio Kaliforniju: Sve je potopljeno, a najgore tek dolazi: "Ovo bi mogla biti povijesna oluja"

Posljedice nevremena saniraju se i na Kvarneru, a poplavljena je i riva u Šibeniku. Na vrhu Biokova bili su orkanski udari vjetra od čak 140 kilometara na sat.

Brojne teškoće bile su i u pomorskom prometu. Trajektne linije uspostavljene su tek sredinom dana.

Cijeli ovaj tjedan bit će izrazito promjenjiv.

"Uglavnom oblačan, povremeno s jakim i obilnim pljuskovima praćenim grmljavinom, a osobito velike količine kiše očekuju se u noći sa utorka na srijedu, i u srijedu prijepodne na Jadranu. Puhat će i jako jugo s olujnim udarima, tako da će sigurno biti opet i poplavljivanja riva i problema u trajaktnom i katamaranskom prometu", kaže Ana Bago Tomac, meteorologinja Dnevnika Nove TV. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene