Opasnost od poledice, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Opasnost od poledice, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL) Foto: Duško Maruši?/PIXSELL

Jaka bura s olujnim udarima stvara probleme u prometu. Hrvatski autoklub javlja o cestama koje su zatvorene.


Zbog jakog vjetra za sav promet zatvorena je državna cesta Maslenica – Zaton Obrovački (DC54).

Vezani članci Bura u Splitu (Foto: PIxsell, Ivo Cagalj)5 Dalmaciju poharala orkanska bura, vatrogasci svjedoče o stanju na terenu: ''Stanar je držao rukom staklenu stijenku jer ju je izbio vjetar'' Orkanska bura paralizirala priobalje (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Orkanska bura paralizirala promet, doznajte koje su ceste zatvorene

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kampprikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Snijeg mjestimice pada u u Lici i Slavoniji.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici i Dalmaciji: DC1 Udbina – Ondić – Gračac, DC23 Jospidol – Kapela, DC25 Korenica – Bunić – Ličko Osik – Gospić – Karlobag, DC42 Jospidol – Poljanak – Selište Drežničko, DC50 Žuta Lokva – Gospić, DC52 Špilnik – Korenica, DC218 GP Užljebić – Donji Lapac – Dobroselo, DC429 Selište Drežničko – Prijeboj, ŽC5203 Dobroselo – Brotnja – Otrić, ŽC5169 Donji Lapac – Bjelopolje, županijske ceste na području Metkovića, sve lokalne i županijske ceste na području Korenice i Otočca. Državna cesta DC218 Dobroselo – Mazin – Bruvno zbog snježne vijavice zatvorena je za sav promet.