Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpredsjednik Vlade

Kako će se regulirati robotaksiji - tko će biti kriv u slučaju nesreće? Butković dao zanimljiv odgovor

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković gostovao je u Dnevniku Nove TV u kojem je sa Sabinom Tandarom Knezović razgovarao o Vladinim potezima, divljanju cijena, robotaksijima te izbornim koalicijama.

Hoće li građani osjetiti rezultate porezne reforme zbog koje bi im trebale rasti plaće s obzirom na to da je inflacija još uvijek visoka, pitala je Olega Butkovića, potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture, reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

"Mi smo u nekoliko krugova poreznih reformi išli u rasterećenje hrvatskog gospodarstva i jačanje lokalne samouprave. Cilj ove reforme je da dođe do rasta plaća, najviše onima kojima imaju najniže plaće", odgovorio je Butković gostujući u Dnevniku Nove TV.

O vrtoglavom rastu cijena: ''Mislim da će se mnogi opametiti dok im je vrijeme''

"Mi se borimo protiv inflacije. Ona pada u ovom trenutku i više nije onolika kolika je bila prije nekoliko mjeseci. Vlada je i čitavim nizom mjera regulirala cijene goriva, struje i plina. To ostaje do daljnjega, ali nema nikakvog razloga da se podižu cijene", dodao je.

Plaši li njega, kao što plaši ministra financija Marka Primorca, rast cijena na Jadranu, pitala je Tandara Knezović Butkovića.

"Mislim da će se mnogi urazumiti, opametiti i sniziti te cijene dok im je vrijeme. Ima reakcija. Neki hotelijeri već su ih počeli lagano, koliko vidim, snižavati cijene", odvratio je potpredsjednik Vlade. 

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a Problemi pred izbore Hajdaš Dončić nakon košarice Možemo: "Hrvatsku, HDZ i korupciju su stavili u drugi plan". Otkrio i kandidata za premijera

Pročitajte i ovo Vladimir Margeta, fakultet Agrobiotehničkih znanosti Afrička svinjska kuga Može li meso zaražene svinje završiti na tržištu? Stručnjak otkriva što bi se dogodilo u tom slučaju

Kako će se regulirati robotaksiji?

Komentirao i gužve na autocestama i micanje naplatnih kućica: "Ove godine imamo povećanje prometa od 12 posto, a povećanje prihoda od 10 posto.''

Što se tiče micanja kućica, kazao je: ''Raspisan je natječaj, predaju se ponude i kad završi postupak, a to možemo očekivati u 2024. godine.''

Reporterka Dnevnika Nove TV ga je upitala i o robotaksijima.

"Radimo na zakonskom okviru. Tko će biti kriv u slučaju nesreće? Vozači neće. To sigurno znam u ovom trenutku jer vozača nema, ali daleko je to, a i to je ozbiljno pitanje i cijela procedura testiranja", rekao je.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i Sabina Tandara Knezović Foto: DNEVNIK.hr

Ogovorio je i na pitanje plaše li ga takvi automobili: "Ne, tehnologija jako brzo ide naprijed drago mi je da jedna hrvatska tvrtka razvija taj projekt."

O izborima: ''Očekujemo pobjedu po treći put''

Tandara Knezović ga je pitala što misli o odluci Možemo o samostalnom izlasku na izbore.

"Koncentrirani smo na nas. Ne ulazimo u druge stranke, ali mene čudi što je SDP, jedna jaka stranka koja je tradicionalno jedna od najvećih u Hrvatskoj, došao u situaciju da ih netko odbaci i da ne želi s njim. Međutim, ponašanje i SDP-a i Možemo i cijele te fragmentirane oporbe je dosta neozbiljno", rekao je te dodao da HDZ na izbore izlazi samostalno sa svojim partnerima.

"Već imamo partnere s kojima surađujemo. Mi smo jedinstveni, nikad jači, ostvarujemo svoj izborni program, a i više od toga. Očekujemo pobjedu po treći put", istaknuo je Butković.

Detalje cijelog razgovora pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene