Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužnica protiv Rončevića pripremljena

'Oko afere 'kamioni' nema nikakve enigme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno odlučilo Saboru predložiti da se skine imunitet bivšem ministru obrane i HDZ-ovu zastupniku Berislavu Rončeviću, predsjednik Stjepan Mesić rekao je kako 'tu nema nikakve enigme'.

'U Ministarstvu obrane raspisan je natječaj za nabavu kamiona, a onda je taj isti natječaj poništen s obrazloženjem da ministarstvo nema novca. Potom je prihvaćena ponuda druge tvrtke, skuplja 10 milijuna kuna i sve je plaćeno predujmom. To smo i ja i mediji ponavljali, ali nas nisu htjeli saslušati', rekao je Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIP: Rončeviću ostaje imunitet VIDEO: USKOK otvorio istragu protiv Rončevića Slika nije dostupna Nužno isključenje javnosti Odluka o Rončevićevom imunitetu ‘iza zatvorenih vrata’

>> Jednoglasna odluka: Rončeviću skinuti imunitet

Skidanje zastupničkog imuniteta od Sabora je prije dva dana zatražilo Državno odvjetništvo, i to nakon što je USKOK dovršio istragu protiv Rončevića i njegovog bivšeg pomoćnika Ive Bačića. Obojicu se sumnjiči da su 2004., kupujući za Ministarstvo obrane vojne kamione marke Iveco na temelju izravne pogodbe s tvrtkom Eurokamion, državni proračun oštetili za najmanje 10 milijuna kuna, koliko su bila jeftinija MAN-ova vozila. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene