Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idejama nema kraja

Za domišljate Hrvate ni posao nije prepreka za gledanje Vatrenih! Dosjetili su se kako nadmudriti poslodavce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina zaposlenih u Hrvatskoj, oko 80 posto, smatra da bi im poslodavci u idućih mjesec dana tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme, a dio njih utakmice će pratiti na radnom mjestu.

"Fleksibilnije radno vrijeme u idućih mjesec dana priželjkuje čak 81,4 posto zaposlenika. Među sudionicima istraživanja 36 posto njih ističe argument da je Mundijal jedinstven događaj, a 45,4 posto smatra da se unatoč fleksibilnijem radnom vremenu zbog utakmica posao mora odraditi. Ostali pak smatraju da takvi događaji ne bi smjeli ometati posao", kazala je Ines Bokan, voditeljica portala posao.hr o objavljenim rezultatima istraživanja.

Pročitajte i ovo Hrvatski Argentinci ili argentinski Hrvati - 2 USUSRET SPEKTAKLU Za koga će navijati hrvatski Argentinci, a za koga argentinski Hrvati? "Ne, nema dvojbe" Slavlje premijera i predsjednika REAKCIJE NAKON POBJEDE Čestitke stižu sa svih strana, Plenković slavio u Španjolskoj, a Milanović u Čileu. "Kakva utakmica, koja obrana. I na kraju spektakl"

Istraživanje je pokazalo da čak 45 posto zaposlenika u Hrvatskoj namjerava pratiti Svjetsko prvenstvo. Većina njih utakmice će gledati nakon posla – kod kuće ili u kafiću, no više od trećine ispitanika spremno je utakmice pratiti i na radnom mjestu

Autori istraživanja očekuju da će u idućih mjesec dana porasti korištenje slobodnih dana i godišnjih odmora.

"Neki su navijači tijekom proteklih prvenstava zbog praćenja utakmica uzimali čak i lažna bolovanja. Gotovo 8 posto zaposlenika uzimat će slobodne dane kako bi mogli pratiti utakmice hrvatske i drugih zanimljivih im reprezentacija, a za godišnjim će odmorom zbog Svjetskog prvenstva posegnuti 4,6 posto ispitanika", kazala je Bokan.

Da su poslodavci u Hrvatskoj tolerantni kada je nogomet u pitanju, potvrđuje i podatak da 30 posto zaposlenika smatra kako bi poslodavci imali razumijevanja za njihovo kašnjenje na posao zbog slavlja nakon utakmice prethodne večeri.

Osim toga, u svakoj četvrtoj tvrtki organizira se zajedničko gledanje utakmice za zaposlenike nakon radnog vremena, a 20,5 posto zaposlenih ljudi utakmice će gledati u društvu nekoliko kolega.

Čak 12 posto djelatnika u istraživanju je reklo kako njihovi poslodavci u potpunosti imaju razumijevanja za navijačko ludilo, a 40 posto njih smatra da poslodavci to razumiju, ali da posao zbog toga ne smije trpjeti. U istraživanju je sudjelovalo 440 zaposlenih osoba.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene