Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan poslije

Maras nakon odustajanja od kandidature za Zagreb: "Nek' Grbin pokaže da je pravi demokrat. Neka svi glasaju. Ako se ne boji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordan Maras planirao je kandidaturu za gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima. Onda je čuo da ga SDP ne želi na tom mjestu, pa je odustao. Sinoć je SDP raspustio zagrebački ogranak stranke. Na Facebooku se u petak ujutro oglasio Maras.

"Hvala vam svima. Ovoliko poziva podrške nisam nikad do sada dobio. Vjerojatno ih nisam ni zaslužio. Ne treba se sada žaliti. Neka Peđa Grbin pokaže da je pravi demokrat. Neka organizira u dva-tri tjedna izjašnjavanje članstva u Zagrebu tko bi trebao biti kandidat za gradonačelnika kada već nije dopustio da to naprave stranačka tijela. Neka svi glasaju kao što je to tražio da se unese u Statut stranke. Ako se toga ne boji.

Oktroirani, nametnuti kandidat bez legitimiteta nema nikakve šanse napraviti ništa. Jer neće predstavljati nikoga osim nekolicine ljudi koji su mu poklonili kandidaturu", napisao je Maras na Facebooku. 

Hvala vam svima. Ovoliko poziva podrške nisam nikad do sada dobio. Vjerojatno ih nisam ni zaslužio. Ne treba se sada...

Objavljuje Gordan MarasČetvrtak, 28. siječnja 2021.

Nakon što su jučer u medijima objavljene informacije da vodstvo SDP-a ne želi njega kao kandidata za gradonačelnika, on je kontaktirao predsjednika SDP-a Peđu Grbina i obavijestio ga da odustaje od kandidature.

U četvrtak poslijepodne na predsjedništvu stranke donesena je odluka o raspuštanju dviju gradskih organizacija, vukovarske i zagrebačke. Grbin je za vukovarsku organizaciju rekao da nije poštovala odluke stranke. Za zagrebačku je u Dnevniku Nove TV objasnio kako je "očito da već neko vrijeme ne funkcionira".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEĆE BITI GRADONAČELNIK Maras: ''Nakon današnjih napisa u medijima, kako me vodstvo SDP-a ne želi, rekao sam predsjedniku da odustajem"

Za N1 je jutros objasnio kako se razlozi raspuštanja zagrebačkog i vukovarskog ogranka ne bi trebali uspoređivati.

Pročitajte i ovo Drugi dio Crobarometra - 8 Novi Crobarometar Predsjednik nešto popularniji od premijera, evo kako kotiraju ostali političari. Korona kriza više nije ono što građane najviše muči

"Velika je razlika između ta dva slučaja. Ne želim da netko kolegu Marasa stavljati u razinu sa Željkom Sabom. No u slučaju zagrebačke organizacije imamo nefunkcioniranje, sukob... Reagirali smo da spriječimo izbornu katastrofu. Nisam izabran da budem statist, nego da reagiram kad je potrebno. To sam jučer napravio. Predsjedništvo je donijelo odluku, uskoro će biti sjednica Glavnog odbora i oni će odlučiti dalje", rekao je Grbin.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene