Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipa Krajinović iz Londona

Ima li Todorić ikakav manevarski prostor i kako je reagirao na vijesti o kraju nagodbe?

Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr)
Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Josipa Krajinović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Od sada je i službeno. Ivica Todorić više nije vlasnik Agorokora, nagodba je pravomoćna. Visoki trgovački sud odbacio je 87 žalbi. Kako je reagirao na vijesti o kraju nagodbe, iz Londona je javila reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

Na sudu koji je u četvrtak odbio njegov zahtjev za žalbom kažu da je ta odluka konačna. Ne postoji više mogućnost žalbe. Sada slijedi rok od deset dana u kojima se britanska i hrvatska policija trebaju dogovoriti, zapravo riješiti izručenje. Kažu da se taj rok može produžiti samo ako tako odluči niži sud koji je u travnju donio odluku o izručenju Ivice Todorića, javlja iz Londona reporterka Dnevnika Nove Tv Josipa Krajinović.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Od izbora bliskom Todoriću, doznaje se da će se on žaliti ma kakav ishod bio. Na najvišem sudu u državi kažu da njegovu žalbu nisu dobili i upućuju na pravilo, na zakon koji u Velikoj Britaniji vrijedi o izručenjima. Tu je navedeno kako postoji rok od 14 dana za žalbu, ali samo ako se odnosi na pravnu stvar koja je od velikog interesa javnosti. A izgledno je i da se to ne odnosi na cijeli slučaj Ivice Todorića. On je danas proveo i cijeli niz razgovora i sastanaka s međunarodnim stručnjacima za međunarodno pravo za revizije, računovodstvo.

On nakon ove odluke Visokog trgovačkog suda, nastavlja svoju bitku u inozemstvu, zbog svega što se događa i događalo oko samog Agrokora. Todorić ne očekuje da će biti u istražnom zatvoru, jer po njegovu povratku u Hrvatsku slijedi i žalba na sam istražni zatvor. Očekuje da će sud u Zagrebu odlučiti u njegovu korist, jer kažu, nema opasnosti od utjecaja na svjedoke zbog kojih je istražni zatvor i određen, kažu izvori.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene