Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršeno 31.10

Oglasili se iz Sberbanke o prodaji svog udjela u Fortenovi, kažu sve je u skladu sa međunarodnim pravnim pravilima i standardima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sberbank se u četvrtak oglasio o prodaji svog udjela u Fortenovi Saifu Alketbiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je kupio 43,4 posto udjela koje je držala Sberbanka.

Iz ruske banke poručuju kako je cijeli posao obavljen u skladu sa svim međunarodnim pravnim pravilima i standardima.

"Sberbankova prodaja udjela u Fortenovi dovršena je 31. listopada 2022. te u skladu sa svim međunarodnim pravnim pravilima i standardima bez ikakvih kršenja. Kupac je veliki investitor iz UAE. Sber je cjelokupni iznos za ovaj posao primio 31. listopada. Sber tako više nije dioničar te tvrtke i nije s njom povezan, ali joj želi daljnji uspjeh u razvoju na međunarodnom tržištu, javili su iz ureda za odnose s javnošću Sberbanke", poručeno je iz Sberbanke.

Pročitajte i ovo Stjepan Čuraj - 4 ANALIZA EKONOMSKIH ANALITIČARA Pada li preuzimanje Fortenove? "Nas nisu tražili dozvole, ali moguće je da ipak imaju zeleno svjetlo"

Pročitajte i ovo Ivica Todorić (Foto: YouTube screenshot) PREUZIMANJE VLASNIČKOG UDJELA Ivica Todorić komentirao ulazak arapskog investitora u Fortenovu: "Ispravak netočnog navoda!"

Također, navode kako je obavijest o promjeni vlasništva poslana tvrtki u skladu sa zakonom te ističu kako to treba biti učinjeno u roku od sedam dana od trenutka transakcije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene