ZET-ovi tramvaji (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
ZET-ovi tramvaji (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U ZET-u ne postoje nikakvi problemi ili diskriminacija na temelju spola radnika te skoro sve poslove obavljaju uredno i na zadovoljstvo svih nas oba spola, pa tako našim vozilima upravljaju na siguran način žene i muškarci, poručuju iz sindikata ZET-a.


Nakon što su u četvrtak Zagrepčane šokirali plakati postavljeni u ZET-ovim vozilima sa neprimjerenim sadržajem o štetnosti ovisnosti o alkoholu, posebno na račun ženskog spola, oglasili su se iz sindikata ZET-a.

Vezani članci Predstavljeni novi niskopodni autobusi ZET-a - 4 FOTO/VIDEO Obnova zagrebačkog voznog parka: Tomašević predstavio nove niskopodne autobuse Tehnička ispravnost vozila - 4 Počela akcija koja bi mnogima mogla uštedjeti novac, ali i - spasiti glavu: "Da se malo jače nogama lupi dolje pitanje je što bi se dogodilo"

"S obzirom na veliki broj medijskih upita koje smo zaprimili u svezi plakata koji se nalaze u našim vozilima, a vezan uz kampanju za zdravim životom, kao i štetnostima koje uzrokuju pojedine ovisnosti, pa tako i ovisnost o alkoholu, moramo izjaviti da su plakati doista neprimjereni, te da šalju diskriminirajuću poruku, posebno prema ženama", smatraju.

Ističu da, bez obzira na to što kao sindikat nemaju nikakva utjecaja ili odgovornosti na postavljanje materijala u oglasne prostore u vozilima, žele javnosti uputiti ispriku "zbog moguće krive percepcije prema radnicima, koji nemaju nikakve odgovornosti za postavljanje navedenih materijala u vozila".

U objavi na Facebook stranici Sindikata podsjećaju da "u ZET-u ne postoje nikakvi problemi ili diskriminacija na temelju spola radnika te da skoro sve poslove obavljaju uredno i na zadovoljstvo svih nas oba spola, pa tako našim vozilima upravljaju na siguran način žene i muškarci".

"Također kao i javnost očekujemo očitovanje nadležnih službi odnosno Gradskog ureda za zdravstvo i Centra za edukaciju CEDAR, na nespretno i neprimjereno sročenom plakatu, koji prvenstveno vrijeđa žene promašenom porukom.

Alkohol je štetan za oba spola u neprimjerenim količinama i nema tu velike i bitne razlike između spolova, a upravo naši vozači tramvaja/autobusa, mogu poslužiti kao primjer svima nama, jer na svome radnome mjestu ne smiju imati niti najmanju količinu alkohola, zbog odgovornog posla koji obavljaju i odgovornosti prema putnicima i korisnicima naših usluga.

Očekujemo što žurnije da se neprimjereni plakati maknu iz naših vozila i još jednom se ispričavamo bez obzira na to što naši radnici nisu odgovorni za postavljanje tih plakata javnosti, a posebice svim ženama koje su dovedene u neprimjereni kontekst objavom na navedenom plakatu", navedeno je u priopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga- ZET Zagreb Dražen Jović.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju