Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Diskriminirajuće poruke"

Seksistički plakati razljutili i ZET-ovce: "Očekujemo žurno uklanjanje neprimjerenih plakata iz naših vozila"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ZET-u ne postoje nikakvi problemi ili diskriminacija na temelju spola radnika te skoro sve poslove obavljaju uredno i na zadovoljstvo svih nas oba spola, pa tako našim vozilima upravljaju na siguran način žene i muškarci, poručuju iz sindikata ZET-a.

Nakon što su u četvrtak Zagrepčane šokirali plakati postavljeni u ZET-ovim vozilima sa neprimjerenim sadržajem o štetnosti ovisnosti o alkoholu, posebno na račun ženskog spola, oglasili su se iz sindikata ZET-a.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu" ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

"S obzirom na veliki broj medijskih upita koje smo zaprimili u svezi plakata koji se nalaze u našim vozilima, a vezan uz kampanju za zdravim životom, kao i štetnostima koje uzrokuju pojedine ovisnosti, pa tako i ovisnost o alkoholu, moramo izjaviti da su plakati doista neprimjereni, te da šalju diskriminirajuću poruku, posebno prema ženama", smatraju.

Ističu da, bez obzira na to što kao sindikat nemaju nikakva utjecaja ili odgovornosti na postavljanje materijala u oglasne prostore u vozilima, žele javnosti uputiti ispriku "zbog moguće krive percepcije prema radnicima, koji nemaju nikakve odgovornosti za postavljanje navedenih materijala u vozila".

U objavi na Facebook stranici Sindikata podsjećaju da "u ZET-u ne postoje nikakvi problemi ili diskriminacija na temelju spola radnika te da skoro sve poslove obavljaju uredno i na zadovoljstvo svih nas oba spola, pa tako našim vozilima upravljaju na siguran način žene i muškarci".

"Također kao i javnost očekujemo očitovanje nadležnih službi odnosno Gradskog ureda za zdravstvo i Centra za edukaciju CEDAR, na nespretno i neprimjereno sročenom plakatu, koji prvenstveno vrijeđa žene promašenom porukom.

Alkohol je štetan za oba spola u neprimjerenim količinama i nema tu velike i bitne razlike između spolova, a upravo naši vozači tramvaja/autobusa, mogu poslužiti kao primjer svima nama, jer na svome radnome mjestu ne smiju imati niti najmanju količinu alkohola, zbog odgovornog posla koji obavljaju i odgovornosti prema putnicima i korisnicima naših usluga.

Očekujemo što žurnije da se neprimjereni plakati maknu iz naših vozila i još jednom se ispričavamo bez obzira na to što naši radnici nisu odgovorni za postavljanje tih plakata javnosti, a posebice svim ženama koje su dovedene u neprimjereni kontekst objavom na navedenom plakatu", navedeno je u priopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga- ZET Zagreb Dražen Jović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene