Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država potiče zapošljavanje

Oglas: Traži se žena - uvjet da je žrtva obiteljskog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Traži se sposobna žena, za posao u poduzeću u usponu. Uvjet, da je žrtva obiteljskog nasilja. Možda bi se moglo naći i više ovakvih oglasa za posao, samo kad bi poslodavci bolje znali i više bili upućeni da za zapošljavanje takvih žena dobivaju dobre poticaje.

Žene žrtve obiteljskog nasilja jedna su od skupina koja je obuhvaćena poticajnim mjerama zavoda za zapošljavanje, ali novac predviđen za to redovito ostaje neiskorišten.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Slika nije dostupna Staje alarmantno Obiteljsko nasilje: Svakih 15 minuta netko u Hrvatskoj trpi neki oblik nasilja, uloga skloništa presudna

Pet godina u braku s nasilnikom, ostavilo je traga. Posao joj je kao samohranoj majci potreban zbog novca i samostalnosti, ali ne samo zbog toga. 'Voljela bih zbog socijalizacije, zbog druženja sa ljudima, zbog promjena sredine jer pokušavam nešto raditi u kući', ispričala je.

Posao nije lako pronaći iako za žrtve obiteljskoga nasilja, poslodavci mogu dobiti izdašne poticaje.'Konkretna sredstva koja se dodjeljuju takvim osobama su različita, oni ovise i o razini stručne spreme osobe i o  drugim parametrima koje postoje, a ti se iznosi kreću od 20 do 40 tisuća kuna prilikom zapošljavanja takvih kategorija osoba', pojasnio je Miroslav Delić, iz HZZZ - a Split.

No zanimanje je slabo. Autonomna ženska kuća upozorava da su uz te poticaje u prošloj godini zaposlene tek dvije žene. Kažu da za poticaje ne znaju, ni poslodavci, ni žene, kojima nije lako priznati da su žrtve zlostavljanja. Novac za poticanje zapošljavanja zlostavljanih žena redovito ostaje neiskorišten iako bi posao za njih značio konačno novi život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene