Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičenik otprije poznat policiji

Posvađali se oko parkinga? Sliško tvrdi da sukob s Petračem nije povezan s ratom klanova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjeko Sliško (29) sam se u ponedjeljak ujutro predao policiji nakon subotnjeg sukoba s Hrvojem Petračem. Njegov odvjetnik tvrdi da nije kriv. Kaže i da je cijeli vikend Sliško bio u Zagrebu.

U poslijepodnevnim satima doznajemo da je Sliško ispitan i zadržan u policiji. Policijsko zadržavanje može potrajati do 24 sata. U utorak će Sliško biti ispitan u tužiteljstvu te će biti donesena odluka o daljnjem zadržavanju.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Terete ga za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnje. U iznošenju obrane sve je negirao i ponovio da je Petrač prvi počeo time što ga je udario te da su se porječkali oko parkinga. Ponovio je i da je sve tako počelo te da nije povezano sa starim sukobom i ratom klanova.

"Bio je u Zagrebu"

"Dinamika događaja snimljena je nadzornim kamerama. Moj branjenik samo je pružao otpor", rekao nam je u kratkom razgovoru Milko Križanović, odvjetnik Vjeke Sliška (29), kojeg je policija privela jer sumnja da je sudjelovao u napadu na Hrvoja Petrača u subotu oko 22:50 ispred zagrebačkog hotela Esplanade. 

On i njegov branjenik su bili u policijskoj postaji u Heinzelovoj ulici, gdje su čekali ispitivanje. Na pitanje kako to da se Sliško branio, a Petrač je ozlijeđen, odvjetnik je rekao kako će sve pokazati kriminalističko istraživanje.

Križanović nije htio reći gdje je Sliško bio od subote do dolaska u policiju. "Nije bio nigdje. Bio je u Zagrebu", rekao je kratko. 

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je da je muškarac kojega se dovodi u vezu s napadom na Hrvoja Petrača ispred hotela Esplanade otprije poznat policiji i dodao da se provodi istraživanje, nakon čega će policija podnijeti odgovarajuće prijave.

Sam se prijavio policiji

Vjeko Sliško, sin Marka Sliška ubijenog 2002. godine te nećak Vjeke Sliška ubijenog 2001. godine, sam se u ponedjeljak prijavio policiji. 

"Muškarac rođen 1989. godine nalazi se u službenim prostorijama Policijske uprave zagrebačke na kriminalističkom istraživanju", izvijestili su u ponedjeljak ujutro u zagrebačkoj policiji.

Petrač i napadač navodno su se sasvim slučajno sreli ispred zagrebačkog hotela. Obojica su bila na događajima koji su bili organizirani u hotelu.

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je prišao Petraču s leđa te ga pitao: "Je l' znaš ti tko sam ja?" Nakon što su se porječkali, Petrač je navodno prvi šakom udario muškarca koji mu je prišao, nakon čega mu je on uzvratio. Petrač je pao na pod, a muškarac ga je nastavio udarati nogama.

Petrač je navodno prilikom pada slomio nogu, a zadobio je i ozljede rebara i glave.

Petrač je i ranije negirao sukob s njegovim stricem. Iz policije nema službene potvrde jesu li ga u međuvremenu ispitali u bolnici. Zbog posljedica premlaćivanja i prijeloma noge u ponedjeljak je, doznajemo, operiran. Ni on, ni članovi njegove obitelji ne žele istupati pa ni komentirati Sliškove tvrdnje kojeg nakon policije -
u utorak čeka razgovor s tužiteljima.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene