Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljna majka

Kaos u učionici na kraju školske godine: "Odvjetnica je uletjela u učionicu pa mi pred licem mahala mobitelom"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Majka je zbog nezadovoljstva ocjenom svoga sina na kraju školske godine zaprijetila učitelju.

Jedna je majka iz Splitsko-dalmatinske županije, nezadovoljna ocjenom svoga djeteta na kraju školske godine, imala potrebu učitelju priprijetiti svojom strukom. Ona je, naime, odvjetnica, a učitelj je temeljem prosjeka ocjena 4,43 njezinom djetetu iz Geografije zaključio ocjenu "vrlo dobar".

Uvjerena da njezino dijete, koje je završavalo osmi razred, zaslužuje odličnu ocjenu iz Geografije, ona je 18. lipnja ušla u učionicu pod školskim odmorom i ignorirala učiteljevo upozorenje da zadnja dva tjedna nastave nema informacija niti primanja roditelja. Bezobraznim tonom, mašući mobitelom učitelju ispred lica, valjda pokazujući mu e-dnevnik, inzistirala je na višoj ocjeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija tri nesreće Šok u hrvatskom gradiću, ozlijeđeno petero tinejdžera u jednom danu: "Svi imaju ozljede glave, jedno se dijete bori za život"

Majka je, zajedno s još jednim roditeljem čije je dijete u sličnoj situaciji, odlučila napisati žalbu ravnateljici, a poslala ju je s adrese svojeg odvjetničkog ureda. Učitelj je za Jutarnji list naglasio da obje majke nikada nisu imale zamjerke na njegov rad, do trenutka kada je učenicima zaključena ocjena vrlo dobar.

Sebastijan Troskot, voditelj područnog ureda Sindikata Preporod u Splitu, rekao je da ne zna kako bi ovo drukčije protumačio osim kao određenu vrstu zastrašivanja.

"Mislim da se to u našim školama događa češće no što znamo, posebno u zadnjim tjednima nastave, samo se stvari guraju pod tepih. Zato pozdravljam odluku učitelja da javno iznese priču kako bi se vidjelo s čime se suočavaju zaposlenici škola", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene