Posebno toplo i emotivno u četvrtak navečer bilo je na Korčuli, kojom su odzvanjale poznate note i stihovi Olivera Dragojevića. Tim je koncertom obilježena treća godišnjica njegove smrti.

Galerija


Prošle su tri godine od smrti Olivera Dragojevića. No on i dalje živi kroz svoje pjesme koje su se u četvrtak mogle čuti u Veloj Luci, koja se koncertom prisjetila ikone hrvatske glazbe. Brojni su koncert pratili u brodicama i u gradu.

"Ja sam u šoku, a rekla sam da ću se prestati šokirati. Trebali ste biti ispred naše kuće, nama ljudi ulaze u kuću jer misle da je muzej. I mislim da ovoliko svita nikad nije bilo u Veloj Luci. Ne samo u Veloj Luci, nego inače na otoku", rekla je Vesna Dragojević, Oliverova udovica.

Ovo je bio treći koncert koji se u Veloj Luci održao u čast Oliveru Dragojeviću te se čini da on postaje tradicionalno okupljanje svih onih koji su voljeli i vole Oliverove pjesme. U njegovu rodnom mjestu u četvrtak doslovno nije bilo slobodnog kreveta, a pjesma nije prestajala tijekom puna tri sata vožnje trajektom od Splita do Vele Luke, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

"Toliko je izvanserijski pjevač bio. Naslijediti ga neće nitko. I bolje. Zato što on mora biti jedan i jedini u memoriji", rekao je Zlatan Stipišić Gibonni.

Grob Olivera Dragojevića u Veloj Luci Prizori s Oliverova groba najbolje pokazuju koliko je bio omiljen, obožavatelji su ga zasuli svijećama i cvijećem

Oliver Dragojević (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Oliver je svojom glazbom zadužio domaću i regionalnu scenu, a mi smo se prisjetili nekih njegovih najljepših pjesama, teško je odabrati najbolju

Zbog koronavirusa ovogodišnji se koncert održao na uskom prostoru ispred crkve s ograničenim brojem uzvanika. No svi oni koji su željeli pratiti koncert to su mogli putem dva videoekrana u luci. Posebno je lijepo bilo vidjeti velik broj brodica na kojima su se tijekom izvođenja najvećih hitova upalile i baklje, izvijestio je Ivan Kaštelan uživo u Večernjim vijestima Nove TV.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr