Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjednica Vrhovnog suda oko slučaja Fimi Media počinje 28. rujna.


28. rujna počinje sjednica Vrhovnog suda oko slučaja Fimi Media. U tri dana odlučivat će o žalbama koje su na osuđujuću presudu Županijskog suda podnijeli i obrana i tužiteljstvo. Odluka bi trebala biti poznata najkasnije do studenog.

Vezani članci Ratko Maček Pred kamere Provjerenog sjeo je Ratko Maček: "Na tom dijelu sastanka, na kojem je navodno bilo riječi o Fimi mediji, ja nisam bio" Ivo Sanader Sanaderu 8 godina u slučaju Fimi media, i on i HDZ moraju vratiti milijune: "Imao je nezasitnu potrebu za gomilanjem materijalnih dobara"

Vrhovni sud u tri dana zasjedanja krajem rujna odlučivat će hoće li presudu Fimi Medije potvrditi, ukinuti ili preinačiti. Nepravomoćnom presudom u ožujku prošle godine izrečene su osuđujuće presude za sve njezine aktere Osim pojedinaca prvi put tada je osuđena politička stranka - HDZ.

'220 tisuća članova HDZ-a nisu odgovorni za eventualna počinjenja kaznenih djela koje su počinili pojedinci iz te stranke, ako su ih počinili', rekao je predstavnik HDZ-a Vladimir Terešak.

Nova istraga protiv Kalmete: Naručio reklamni spot za 600.000 kuna

Terešak očekuje da će Vrhovni sud njihovu žalbu prihvatiti i ukinuti presudu. Na osuđujuću presudu za sve njezine aktere podnesene su žalbe i od strane obrane i od tužiteljstva. Osim pisane žalbe pravni tim Nevenke Jurak neke stvari sačuvao je i za samu sjednicu.

'Mi smo se žalili isključivo na odluku o kazni, međutim uvidom u čitav postupak postoje određene stvari koje mi nismo isticali u našoj žalbi zato jer mi za njih nismo imali pravni interes', rekao je odvjetnik Ivo Farčić.

Bivši premijer Ivo Sanader osuđen je na 9 godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti nešto većoj od 15 milijuna kuna. Tužiteljstvo traži veću kaznu za njega i Mačeka. Odluka Vrhovnog suda trebala bi biti donesena do studenog pred samo finale predizborne kampanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook