Donesena je odluka o tome tko će graditi pristupne ceste do Pelješkog mosta. Čekaju se još eventualne žalbe.

Galerija


Hrvatske ceste donijele su odluku kojom posao izgradnje jedne dionice pelješke ceste Duboko-Sparagovići dodjeljuje austrijskoj tvrtki Strabag, a drugu dionicu do mjesta Doli trebala bi graditi grčka tvrtka Avax.

Avax bi gradio stonsku obilaznicu (DC414), poddionicu Sparagovići/Zaradeće-Prapratno i Prapratno-Doli. Rok za izgradnju ove dionice je 28 mjeseci.

Radovi na Pelješkom mostu krajem lipnja 2019. (Foto: Hrvatske ceste) - 9 Pogledajte fotografije: Pelješki most "izronio" iz mora u manje od godinu dana

Prometne gužve na jugu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Krajnji jug Hrvatske prometno je zadnja rupa na svirali? Od pristupnih cesta za Pelješki most još ni "p", a brze ceste nisu ni u planu

Cijena Avaxove ponude je 511.569.355,91 kuna bez PDV-a. Ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom, ali na odluku se u roku deset dana još mogu podnijeti žalbe.

Izgradnja pristupnih cesta mostu Pelješac, dionica: Duboka - Sparagovići/zaradeže, dodijelit će se Strabagu AG, s cijenom ponude 478.398.402,80 kuna bez PDV-a. Rok za izgradnju je 30 mjeseci.

Hrvatske ceste prije su odlučile taj posao dati grčkoj tvrtki Avax. Međutim, Strabag se žalio na tu odluku. Državna komisija za kontrolu javne nabave tu je odluku poništila. A u danaa objavljenoj Odluci o odabiru navedeno je da je Avax isključen jer je utvrđeno da je ponuditelj sudjelovao u zabranjenim sporazumima kojima se narušava tržišno natjecanje.

Plenković i Marić predstavili poreznu reformu: Olakšice mladim zaposlenicima, nove trošarine na alkohol i cigarete, uvodi se porez na slatka pića....