Obrisi budućeg Pelješkog mosta počeli su se nazirati iznad površine mora. U priloženoj fotogaleriji možete pogledati dokud su radovi na mostu krajem lipnja i stigli.

Galerija


Nakon što su postavljeni svi piloti Pelješkog mosta, započeto je i postavljanje armaturnih koševa te njihovo betoniranje, a rezultati su već vidljivi jer su i obrisi stupova mosta sad već vidljivi i iznad površine mora.

"U lipnju je izrađeno dvanaest (12) kompleta armaturnih koševa za pilote. Počeli su radovi ugradnje armaturnih koševa i betoniranja pilota", doznajemo iz Hrvatskih cesta (HC).

Izgradnja Pelješkog mosta (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Uskoro natječaj: HAC krenuo u projekt gradnje autoceste do Dubrovnika, evo koliki su troškovi

Andrej Plenković i Jean-Claude Juncker sastali se u Dubrovniku (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) U Dubrovnik došao predsjednik Europske komisije: Premijer mu prezentirao tijek izgradnje Pelješkog mosta

U proteklom razdoblju od dana početka izvođenja radova do završetka mjeseca lipnja 2019. godine zabijeni su svi čelični piloti, dodaju iz HC-a.

U fotogaleriji možete vidjeti fotografije snimljene s mora, ali i iz zraka, odnosno dronom.

Kako stvari trenutno stoje, svi radovi idu prema planu, a most bi trebao biti dovršen za nešto manje od dvije godine. Otkako je kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC) započela s izvođenjem radova na mostu, njegovi prvi obrisi izronili su iz mora u manje od godinu dana.

Skrivena vila: Je li ovo najljepša kamena kuća na Pelješcu?