Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar predsjednika HSS-a

'Sanaderov bijeg je suprotan svemu što je rekao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a i nekada jedan od najbližih suradnika Ive Sanadera začuđen je odlaskom bivšeg premijera iz Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Friščić i dalje na čelu HSS-a Slika nije dostupna HSS ne bi ukidanje ZERP-a, ali bi ostali u Vladi

'Ovo što se sada događa, da je on otišao iz Hrvatske, to me začudilo. To je suprotno onome što je i na kraju krajeva rekao na Saborskom povjerenstvu kada je bio upitan očekuje li hoće li biti pozvan. Tada je njegova izjava bila kako će se odazvati i dati svoje mišljenje', izjavio je Friščić.

>> Očekuje se dolazak odvjetnika po službenoj dužnosti

>> 'Svatko je nevin dok se ne dokaže suprotno'

'To više prema gore ne može ići, može ići još nešto u širinu. Ali ono što je dobro za sve nas je da to mora završiti. Pustimo pravosudna tijela da se oni time bave', zaključio je Friščić.

'Ne vidim razlog za izvanredne izbore'

Friščić je odbacio mogućnost da bi jučerašnje uhićenje Sanadera moglo dovesti do raspisivanja izvanrednih izbora te je izrazio neslaganje sa Sanaderovim ocjenama da je izvrgnut političkom progonu.

'Ne vidim razloga za izvanrednim izborima jer vlada u kojoj je HSS koalicjski partner ima jasan cilj kada je riječ o izborima', izjavio je. Istaknuo je kako HSS podupire plan da se najprije završe pregovori s Europskom unijom, zatim raspiše referendum o ulasku u EU a tek nakon toga raspišu izbori.

Na upit kako komentira Sanaderove izjave da je izvrgnut političkom progonu, Friščić je kazao kako se s time ne slaže. 'Ja se ne bih s time složio, pogotovo ne u ovo vrijeme, vidjet ćemo kako će se proces odvijati', rekao je Friščić.

'Ne vjerujem da je i na glavnog državnog tajnika Mladena Bajića, i na ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i ostale bilo tko utjecao i tražio od njih da rade mimo onoga što je njihova zakonska obveza', kazao je Friščić.

'Očekujemo da ovi procesi dobiju svoj završni čin'

Po Friščićevim riječima HSS kao koalicijski partner podupire stajališta premijerke Jadranke Kosor da nitko nije nedodirljiv, te da pravosudna tijela moraju biti prema svima jednaka kada se radi o primjeni zakona.

'Sada očekujemo da se raščiste ovi procesi za koje su pokrenute istražne radnje koje su provedene ili provode, te da to ima svoj završni čin, jer nije dobro otvaranje puno procesa a da nema krajnjih pravorijeka, na što nam iz Europe šalju poruku a na neki način i primjedbu', kazao je Friščić.

Friščić: Mi smo se opredijelili za desni centar

Friščić je najavio da će se glavna programska skupština stranke održati u Zagrebu 18. prosinca ove godine.

'Godinama se HSS-u zamjera da je malo 'lijevo' malo 'desno', no mi smo se jasno opredijelili da smo stranka desnog centra demokršćasnke orijentacije i na tomu ćemo ostati', kazao je Friščić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene