Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođeni pregovori o pravosuđu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija odgodila je otvaranje pregovora s Hrvatskom o poglavlju pravosuđa i temeljnih prava. Smatraju da Hrvatska nije dovoljno pripremljena za pregovore.

Europska komisija smatra kako Hrvatska nije dovoljno učinila na reformi pravosuđa, suzbijanju korupcije nakon akcije Maestro, a ni po pitanju manjina. 

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić

Kao glavne boljke i dalje se navode  prekomjerno trajanje sudskih postupaka, nepostojanje mjera za nadgledanje i financiranje političkih stranaka te politička korupcija. 

Prema informacijama iz Vlade riječ je o službenom prijedlogu Europske komisije tek upućenom državama članicama Europske Unije, koje tek trebaju donijeti odluku o tome hoće li se s Hrvatskom otvarati poglavlje 23. o pravosuđu i temeljnim pravima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene