Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u srijedu je jednoglasno donio odluku o razrješenju glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji je zbog sumnje na korupciju nedavno uhićen u akciji USKOK-a i policije.


Prijedlog za razrješenje Kazimira Bačića bit će upućen Saboru, koji će o tome odlučivati većinom glasova zastupnika na plenarnoj sjednici.

Odluka saborskog odbora uslijedila je nakon što je Nadzorni odbor (NO) HRT-a prošlog petka na izvanredno sazvanoj elektroničkoj sjednici jednoglasno pokrenuo postupak razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji je uhićen u akciji USKOK-a i policije.

Gradilišta naselja Vrtovi svjetla - 3 Mračni Vrtovi svjetla oko kojih se sve više pale reflektori: Dnevnik Nove TV istražuje što je s gradilištem zbog kojeg su pali Bačić i Lončarić

Bačića se sumnjiči da je u ime poduzetnika Milana Lončarića, pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću odnio 50.000 eura mita za posredovanju u projektu Vrtovi svjetla. Za svoju je ulogu kao nagradu, sumnja USKOK, dobio stan na prestižnoj lokaciji vrijedan više od milijun kuna u elitnoj zagrebačkoj Radićevoj ulici.

Uhićen Kazimir Bačić - 2 Odvjetnici uhićenog Kazimira Bačića protiv smjene: ''Nadzorni odbor HRT-a prejudicira kaznenu odgovornost''

Vodstvo HRT-a nakon uhićenja Kazimira Bačića izvijestilo je da je njegov posao preuzeo ravnatelj programa Renato Kunić kao njegov zamjenik. Naglašeno je da će o daljnjem Bačićevu radnom statusu odlučiti Nadzorni odbor HRT-a i Sabor.

Kazimir Bačić za glavnog ravnatelja HRT-a bio je izabran u Hrvatskom saboru 17. veljače 2017. godine, i to s 90 glasova za, 12 suzdržanih i nijednim glasom protiv. Prije dužnosti glavnog ravnatelja bio je šef tehnike HRT-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju