Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Karlovcu odbilo je kao neosnovane prigovore na optužnice za kazneno djelo iznude cetingradskog poduzetnika Miće Valentića koje su predala šestorica od ukupno sedam okrivljenika.


Odbijanjem prigovora optužnica je postala pravomoćna, rekla je predsjednica vijeća sutkinja Elma Kaleb Mamić.

Vezani članci Slika nije dostupna I sin prijatelja pod istragom zbog iznuda Slika nije dostupna Proširuje se istraga u slučaju "Kalmetin vozač"

Javna rasprava najavljena je za sljedeći tjedan, a suđenje će voditi Sanda Janković.

Prema njezinim riječima u ponedjeljak će se održati još jedna sjednica izvanraspravnog vijeća povodom 'produljenja pritvora i mjera opreza' okrivljenicima koji istječu 3. listopada.

Na optužnice su se u zakonskom roku žalili Danijel Miočić, Nikola Valentić, Damir Zelić, Marko Grzunov, Daka Genc i Marko Pavić, dok drugookrivljeni Elvis Lučić nije uložio prigovor na optužnicu. 

Šestero okrivljenika je u pritvoru od 27. svibnja, a sedmookrivljeni Marko Pavić brani se sa slobode.

Svih sedam okrivljenika odgovaraju za pokušaj kažnjivog djela iznude tzv. reketarenje.

Prema optužnici tereti ih se da su od poduzetnika iz Cetingrada Miće Valentića 'pokušali iznuditi isplatu znatne svote novca na ime navodnih usluga kojima je oštećenom osiguran poduzetnički posao'. 

Valentić je u istrazi rekao kako je riječ o 460.000 kuna, odnosno o desetpostotnom dijelu poduzetničkog posla gradnje lokalnih cesta na području Cetingrada.