Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Proširuje se istraga u slučaju "Kalmetin vozač"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni centar karlovačkog Županijskog suda u predmetu ucjene poduzetnika iz Cetingrada zaprimio je od Općinskog državnog odvjetništva zahtjev za proširenjem istrage i na 26-godišnjeg M.P. iz Zagreba zbog osnovane sumnje da je supočinitelj u pokušaju ucjene.

Istraga se u tom slučaju provodi nad okrivljenicima Danijelom Miočićem (sada već bivši vozač ministra Kalmete), Elvisom Lučićem, Nikolom Valentićem, Damirom Zelićem, Markom Grzunovim i Gencom Dakom, objavila je danas glasnogovornica Županijskog suda sutkinja Alenka Laptalo. Prvo istražno ročište na kojemu će biti ispitani svjedoci zakazano je za 12. lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje bivšem Kalmetinom vozaču počinje 10. listopada Slika nije dostupna Odbijen pigovor na optužnicu za iznudu Miće Valentića

Istražna sutkinja još nije donijela rješenje o proširenju istrage na M.P., te je on i dalje u svojstvu osumnjičenika. Budući da je Rješenje o pokretanju istrage za preostalu šestoricu pravomoćno, oni sada imaju status okrivljenika.

>> USKOK istražuje i Kalmetina pomoćnika

Sud je danas također obznanio da je u ponedjeljak Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo kao neosnovane žalbe Danijela Miočića i Nikole Valentića iz Zadra o provođenju istrage. Također je odbilo i žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu na njihov prijedlog za zadržavanje osumnjičenika M.P., već je potvrdilo odluku Istražnog centra.

M.P. je u subotu, 2. lipnja, u Istražnom centru saslušan zbog osnove sumnje da je supočinitelj "kaznenog djela protiv imovine" i to kroz pokušaj ucjene. Nakon saslušanja istražni sudac Ivan Perković pustio ga je, a umjesto zadržavanja odredio je mjeru opreza "zabrane približavanja oštećeniku i održavanja bilo kakve veze s oštećenim", rekla je glasnogovornica Laptalo.

Okrivljenike se tereti da su od poduzetnika Miće Valentića pokušali ucjenom dobiti znatnu svotu novca "na ime navodnih usluga kojima mu je osiguran poduzetnički posao".

Danas je Valentić za Hinu rekao da mu nije poznato tko je M.P. iz Zagreba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene