Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I sin prijatelja pod istragom zbog iznuda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marko Pavić (26), sedmoosumnjičeni u slučaju pokušaja iznude cetingradskog poduzetnika Miće Valentića u “slučaju Kalmetin vozač”, sin je Nevena Pavića, bivšeg direktora i urednika Narodnog lista iz Zadra i dugogodišnjeg Kalmetina prijatelja.

Neven Pavić i ministar Kalmeta viđani su u lovu te u zajedničkoj vožnji motorima, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu Slika nije dostupna Održano saslušanje Miće Valentića

Pavić se, nakon sporazumnog otkaza kojeg je potpisao s vlasnikom Narodnog lista Vedranom Škulićem, također Kalmetinim prijateljem, početkom prošle godine zaposlio kao suradnik u službi održavanja u zadarskoj ispostavi Hrvatskih autocesta.

Sud Marka Pavića tereti da je s pritvorenim Zadraninom Damirom Zelićem preko mobitela dogovarao detalje iznude poduzetnika Valentića. 

Do njega se, navodno došlo na temelju ispisa telefonskih poziva s mobitela koji je oduzet Zeliću. 

Paviću je dopušteno da se brani sa slobode, ali određena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja cetingradskom poduzetniku Mići Valentiću.

Pavića je u subotu saslušao istražni sudac Ivan Perković, a Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu zaprimilo je u srijedu zahtjev Općinskog državnog odvjetništva da se na njega proširi istraga, o čemu će se tek raspravljati.

Na Županijskom sudu u Karlovcu svoj iskaz, gotovo mjesec dana nakon prijave za pokušaj iznude, dat će početkom tjedna i Mićo Valentić, vozač ministra Kalmete Danijel Miočić, kao i preostalih pet okrivljenika, Lučić, Valentić i Zelić te Grzunov i Daka koji ostaju u pritvoru, kaže glasnogovornica suda Alenka Laptalo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene