Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove cijene goriva

Benzini od ponoći opet skuplji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ponoći na snagu stupaju nove cijene gorive. Ovaj put, benzini će poskupjeti za 4 lipe, a dizeli pojeftiniti za 5 lipa.

Motorni benzini od ponoći će poskupjeti za četiri lipe po litri, dok će cijena eurodizela i plavog dizela pasti za pet lipa, a lož ulja za četiri lipe, pokazuju podaci Ministarstva gospodarstva koje je danas objavilo najviše razine maloprodajnih cijena naftnih derivata u razdoblju od 11. do 24. lipnja.

Pročitajte i ovo Gorivo, ilustracija - 5 neslužbeno Nove cijene goriva od idućeg tjedna: "Ma dobro, meni muž toči - meni je svejedno" Dizel Novi udarac Europi prijeti nestašica dizela: "U tom slučaju sve će stati. Bojim se da će biti ozbiljnih problema"

Po tim podacima, najviša maloprodajna cijena motorskog benzina eurosupera 95 iznosit će 10,27 kuna po litri prema dosadašnjih 10,23 kune.

Nova cijena eurosupera BS 98 je 10,59 kuna, što je također za četri lipe više od dosadašnjih 10,55 kuna, a eurosuper BS 100 od ponoći će se prodavati po 10,80 kuna (do sada 10,76 kuna).

>> Inspekcije u najvećim naftnim kompanijama: Godinama namještali cijene nafte?

Najviša maloprodajna cijena eurodizela BS od sutra je 9,38 kuna, što je pet lipa manje od dosadašnjih 9,43 kune.

Cijena plavog dizela bit će također niža za pet lipa, a lož ulja za četiri lipe po litri.

Tako će najviša cijena plinskog ulja obojanog plavom bojom s oznakom euro u iduća dva tjedna iznositi 6,11 kuna (do sada 6,16 kuna), a plinskog ulja s oznakom euro 6,54 kune (do sada 6,58 kuna).

Ministarstvo je danas objavilo najviše cijene derivata sukladno Pravilniku o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojemu promjena cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu te tečaju američkog dolara.

Prema Pravilniku, najveća dopuštena promjena najviše maloprodajne cijene je tri posto u slučaju rasta cijena, a u slučaju sniženja cijene mogu pasti najviše za šest posto.

Temeljem Pravilnika, Ministarstvo gospodarstva svakih 14 dana obračunava i objavljuje najviše maloprodajne cijene naftnih derivata, a naftne kompanije u tom razdoblju mogu mijenjati cijene, ali one ne smiju biti veće od maksimalnih koje je objavilo Ministarstvo. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene