Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVE MJERE

U Berlinu kreće poseban režim za necijepljene: "Neće moći sudjelovati na javnim manifestacijama, ići u restorane ili na koncerte"

Aktualno Galerija Gordan Bakota - 4 Gordan Bakota - 4 Foto: DNEVNIK.hr Gordan Bakota - 3 Gordan Bakota - 3 Foto: DNEVNIK.hr Gordan Bakota - 2 Gordan Bakota - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gordan Bakota - 1 Gordan Bakota - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Barbara Štrbac Galerija 1/5 >>
Za one koji se nisu cijepili, od ponedjeljka u Berlinu poseban režim. U glavnom gradu Njemačke bila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

U berlinske kafiće svi oni koji su cijepljeni ili su preboljeli koronavirus u posljednjih šest mjeseci moći će ulaziti kao i do sada. No, oni koji su se oslanjali na negativan test – od ponedjeljka više neće moći ući u kafiće, izvijestila je za Dnevnik Nove TV Barbara Štrbac te dodala kako to nije jedino što se mijenja i da se nove mjere ne odnose samo na ugostiteljske objekte.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TEŠKA BORBA Šokantan udar zaraze nakon što su drugima služili kao primjer: ''Nikada nisam bila toliko zabrinuta pandemijom koliko sam sada''

Razgovarala je s hrvatskim veleposlanikom u Berlinu Gordanom Bakotom, koji je istaknuo da nove mjere vrijede samo u Berlinu. "Osobe koje nisu procijepljene ili nisu preboljele COVID-19 neće moći sudjelovati na javnim manifestacijama, ići u restorane ili na koncerte, kulturna događanja", rekao je Bakota. Dodao je da to vrijedi i za frizerske salone. Berlinski đaci, istaknuo je, bez iznimke morat će nositi maske u školama i tri puta tjedno se testirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UVODE BESPLATNO TESTIRANJE Direktor Instituta Robert Koch:" Kod nas nije pet do dvanaest nego pet iza dvanaest"

Bez cijepljenja ili prebolijevanja korone moći će se ići na posao i u dućane, ali uz negativan test, kazao je Bakota te dodao da u ostatku zemlje te mjere nisu na snazi. Svaka od 16 njemačkih pokrajina donosi svoje mjere. Bavarska također ima visoku incidenciju, veću od 400.

Idući tjedan, u četvrtak, bit će organiziran koordinacijski sastanak između državne i pokrajinskih vlada te će se pokušati utvrditi zajedničke mjere, kako bi se one provodile diljem Njemačke.

"Hrvatski građani koji putuju u Njemačku moraju imati COVID potvrdu. S negativnim testom nužno je ići u 10-dnevnu karantenu, s time da će građani nakon pet dana, oni koji nisu preboljeli COVID ili nisu cijepljeni, moći ponoviti test i izaći iz karantene", zaključio je Bakota. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene