Obavijesti Video Pretražite Navigacija
županjska posavina

Od katastrofalnih poplava prošlo je osam godina: Apokaliptični prizori Slavonije pod vodom i danas se čine nestvarnima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje županjske Posavine zadesila je prije osam godina katastrofalna poplava.

Prošlo je osam godina od katastrofalne poplave koja je 2014. godine zadesila područje županjske Posavine, prouzročivši smrt dvije osobe te ogromnu materijalnu štetu procijenjenu na više od 7,5 milijardi kuna.

17. svibnja, prije osam godina, nakon puknuća savskog nasipa u Rajevu Selu, a potom i u Račinovcima, nezapamćena poplava potopila je naselja u istočnom dijelu županjske Posavine, a najviše je pored Rajevog Sela i Račinovaca, stradala Gunja. Štete su zabilježene i u Đurićima, Strošincima, Posavskim Podgajcima i Soljanima.

Povodom osme obljetnice katastrofalne poplave u županjskoj Posavini, na facebook profilu oglasio se vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić poručivši kako je u obnovi stradalog područja puno do sada učinjeno, ali kako i dalje treba ulagati u poboljšanje sustava zaštite.

"Nažalost, ova nepogoda odnijela je dva ljudska života. Županijski i lokalni stožeri, kao i država tada su reagirali na zadovoljavajući način kako bi umanjili moguću veću štetu. Do sada je učinjeno puno na poboljšanju sustava obrane od poplava, no mjesta za oprez, kada je u pitanju život uz rijeku Savu još uvijek ima, stoga i dalje kontinuirano radimo na poboljšanju cjelokupnog sustava", napisao je Dekanić na facebooku.

U velikoj FOTOGALERIJI pogledajte apokaliptične prizore poplave na tom području. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene