Područje županjske Posavine zadesila je prije osam godina katastrofalna poplava.

Galerija Osma godišnjica katastrofalne poplave u Gunji - 5 Osma godišnjica katastrofalne poplave u Gunji - 4 Osma godišnjica katastrofalne poplave u Gunji - 3 +10 Osma godišnjica katastrofalne poplave u Gunji - 2

Prošlo je osam godina od katastrofalne poplave koja je 2014. godine zadesila područje županjske Posavine, prouzročivši smrt dvije osobe te ogromnu materijalnu štetu procijenjenu na više od 7,5 milijardi kuna.

17. svibnja, prije osam godina, nakon puknuća savskog nasipa u Rajevu Selu, a potom i u Račinovcima, nezapamćena poplava potopila je naselja u istočnom dijelu županjske Posavine, a najviše je pored Rajevog Sela i Račinovaca, stradala Gunja. Štete su zabilježene i u Đurićima, Strošincima, Posavskim Podgajcima i Soljanima.

Povodom osme obljetnice katastrofalne poplave u županjskoj Posavini, na facebook profilu oglasio se vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić poručivši kako je u obnovi stradalog područja puno do sada učinjeno, ali kako i dalje treba ulagati u poboljšanje sustava zaštite.

"Nažalost, ova nepogoda odnijela je dva ljudska života. Županijski i lokalni stožeri, kao i država tada su reagirali na zadovoljavajući način kako bi umanjili moguću veću štetu. Do sada je učinjeno puno na poboljšanju sustava obrane od poplava, no mjesta za oprez, kada je u pitanju život uz rijeku Savu još uvijek ima, stoga i dalje kontinuirano radimo na poboljšanju cjelokupnog sustava", napisao je Dekanić na facebooku.

U velikoj FOTOGALERIJI pogledajte apokaliptične prizore poplave na tom području. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju