Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Iskorak u nastavi"

Od iduće godine u škole stiže 19 novih kurikuluma iz 13 različitih područja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je izvještaj o provedbi kurikuluma za strukovne škole koji su eksperimentalno uvedeni još 2012. godine.

Provodili su se u 49 škola, a cilj je bio uskladiti znanja koja učenici usvajaju s potrebama poslodavaca i tržišta rada. U agenciji su zadovoljni njihovom provedbom i rezultatima. Od iduće školske godine tako će učenici raditi po 19 novih kurikuluma iz 13 različitih područja - od poljoprivrede preko elektrotehnike do metalurgije jer će od tada njihovo provođenje biti obvezno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna škola za život Ministrica Divjak: ''Za kurikularnu reformu spremno je sve što je nužno i važno'' Slika nije dostupna u nekim školama bit će izborni Divjak: ''Nismo ukinuli povijest, geografiju i biologiju, samo smo napravili novi kurikulum''

''Ono što je sigurno dobro, to je stvarno da smo napravili, da su napravili iskorak u nastavi. Nastavnici su počeli biti više orijentirani na učenike, na njihovo dostizanje učenja jer su eksplicitno bili napisani. Također, tehnološki su pratili struku i daleko su napredniji od nekih koji su postojali 80-ih pa su prepisani u 90-e i slično'' kaže Maja Jukić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene