Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova Rotora

Dijelovi Novog Zagreba od danas bez tramvaja, evo kako izgleda nova prometna regulacija

Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prometna rekonstrukcija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Prometna rekonstrukcija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kreće rekonstrukcija remetinečkog rotora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rotor u Remetincu (Foto: Pixell) Rotor u Remetincu (Foto: Pixell) Foto: Pixell +3 Prometna rekonstrukcija (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/8 >>
Zbog radova na remetinečkom rotoru, Novi Zagreb od ponedjeljka ostaje bez tramvajskog prometa, i to idućih godinu i pol.

Od ponedjeljka dijelom Novog Zagreba vozit će isključivo autobusi. A sve zbog rekonstrukcije remetinečkog Rotora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nastale kolone Promet normaliziran nakon incidenta na Črnomercu: Na zagrebačkom okretištu izletio tramvaj ZET autobusi gradski prijevoz Pripazite prije odlaska u grad: Brojne izmjene u zagrebačkom prijevozu, ovo su novosti

Kroz Novi Zagreb tramvaji će normalno voziti od Zapruđa do Sopota, gdje će se okretati. Bez tramvaja godinu i pol dana ostaje dio od Sopota do Savskog mosta, a kao zamjena stižu autobusi.

Tramvajska stajališta zamijenit će autobusna. Na novoj ZET-ovoj izvanrednoj liniji 607 prometovat će ukupno četiri autobusa, a na stanicama će biti svakih osam minuta.

Izvanredna autobusna linija 607 prometovat će trasom Savski most - Sopot - Savski most, odnosno Savski most (parkiralište lijevo od početnog stajališta linije 110) - Studentski dom Stjepan Radić - Savski gaj - Trnsko - Velesajam - Muzej suvremene umjetnosti - Sopot (izlazno stajalište).

U povratku autobus će voziti trasom: Središće (ulazno stajalište) - Sopot - Muzej suvremene umjetnosti - Velesajam - Trnsko - Savski gaj - Savski most (izlazno stajalište). Izvanredna autobusna linija 607 koristit će uobičajena stajališta autobusnih linija 109 i 222.

Tramvajska linija 14 prometovat će skraćeno na trasi Mihaljevac - Trg bana Josipa Jelačića - Savska cesta - Savski most, dok će tramvajska linija 7, također, voziti skraćeno na trasi Dubec - Kvaternikov trg - Autobusni kolodvor - Sopot.

Za vrijeme radova i autobusna linija 234 (Glavni kolodvor - Kajzerica - Lanište) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom. Autobus će s Glavnog kolodvora voziti uobičajenom trasom do Ulice Joszefa Antalla gdje će skretati lijevo u Ulicu Radoslava Cimermana, a zatim desno na Aveniju Dubrovnik te preko rotora i Remetinečke ceste redovnom trasom do krajnjeg odredišta.

Privremeno se ukidaju autobusna stajališta Hipodrom i Stari Savski most, a uspostavlja se privremeno stajalište u Ulici Radoslava Cimermana kod kućnog broja 72a.

U povratku iz Laništa prema Glavnom kolodvoru autobus će voziti istom, izmijenjenom trasom, na kojoj će biti privremeno ukinuta autobusna stajališta Stari Savski most i Južna obala 4, a uspostavlja se privremeno stajalište na istočnom kolniku Ulice Radoslava Cimermana (Zagrebački velesajam).

Vozni red ostaje nepromijenjen.

Rotorom se može voziti još tri mjeseca

Zagrebačkim rotorom dnevno procirkulira otprilike 100 tisuća vozila. Ta količina preraspodijelit će se na dvije nove okolne ceste koje će biti oko rotora, sve dok radovi na njemu ne završe. S njihovom izgradnjom već sada se počelo.

Od Karlovca prema gradu ići će se Riječkom cestom. Sa Savske ulice prema Karlovcu i Areni ići će se novom cestom koja će biti uz nasip. Prema Velesajmu i od Velesajma vodit će nova cesta uz Dubrovačku aveniju.

Rotorom se možete voziti još tri mjeseca, nakon čega se zatvara za promet, i ulazi u završni dio rekonstrukcije.

Za sada radovi još nisu usporili protok vozila Rotorom, ali prava će se slika vidjeti tek početkom rujna. Uskoro će završiti i gradnja pristupnih cesta kojima će se vozila kretati nakon 2. studenog kada će se Rotor u potpunosti zatvoriti. Cilj je rasteretiti promet izgradnjom dva tunela koja će spajati Jadransku aveniju i aveniju Dubrovnik, a tuneli će se nalaziti ispod tračnica za tramvajski promet. Izgradanja će trajati 300 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene