Ministar pravosuđa Ivan Malenica
Ministar pravosuđa Ivan Malenica Foto: Pixsell

Ministarstvo pravosuđa i uprave objavilo je broj molbi za pomilovanje koje su dosad dostavljene predsjedniku Zoranu Milanoviću.


Ministarstvo pravosuđa i uprave priopćilo je u četvrtak da se od 274 molbe za pomilovanje koje su dosad dostavljene predsjedniku Republike Hrvatske na odlučivanje, njih 46 odnosi na molbe za pomilovanje osoba za koje se po dostupnim podacima može utvrditi da imaju status hrvatskog branitelja.

Predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika Marko Grubišić Hrvatsko društvo političkih zatvorenika oplelo po Milanoviću: "Pljuska u lice stotinama hrvatskih naraštaja"

Napominju da Ministarstvo u postupku obrade molbi za pomilovanje pribavlja podatke o pravomoćnoj osuđujućoj presudu od nadležnih tijela.
Navedena okolnost da je osuđenik hrvatski branitelj može se utvrditi samo ako je ta okolnost izričito navedena u molbi za pomilovanje ili ako je navedena u dostavljenoj dokumentaciji, stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa i uprave.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju