Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinama popularan među studentima

Otvoren natječaj za stipendije: Od iduće godine hrvatski studenti lakše mogu na studij u SAD

Studenti, ilustracija (Foto: Getty Images)
Studenti, ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Veleposlanstvo SAD-a i Institut za razvoj obrazovanja pokrenuli su novi projekt za potporu učenicima i studentima koji svoje obrazovanje žele nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama! Natječaj za prijavu za mikro-stipendije, koje će studentima olakšati pripreme za studij u SAD-u, otvorene su do 14. veljače 2020. godine.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj i Institut za razvoj obrazovanja, kao jedini ovlašteni centar EducationUSA mreže u Hrvatskoj, objavili su natječaj za dodjelu mikro-stipendija za pripreme za prijavu na studij u SAD-u.

Pročitajte i ovo Učenica Promjene u obrazovanju Hrvatska mora povećati broj gimnazijalaca: Gimnazijski program uvest će se u mnoge škole pod jednim uvjetom Ilustracija NOVCA NIKAD DOVOLJNO Studenti kojima je najpotrebnije ostaju bez stipendija? Doznali smo što je pošlo po krivu

Međunarodno prepoznata visoka učilišta, bogat studentski život, fleksibilnost i tisuće studijskih programa s kojima se može mjeriti rijetko koja zemlja u svijetu samo su neki od razloga zbog kojih je SAD već godinama među najpopularnijim obrazovnim destinacijama za studente iz svih dijelova svijeta.

Prošle akademske godine SAD se ponovno našao među prvih deset destinacija u kojima su hrvatski studenti odlučili početi ili nastaviti svoj obrazovni put. Naime, posljednjih desetljeća SAD je stvorio snažan i jedinstven sustav koji omogućava da više od milijun međunarodnih studenata uspješno upisuje i završava najširu paletu programa, među kojima su najpopularniji inženjerstvo, poslovna ekonomija, matematika i računarstvo te društvene znanosti.

Stipendije kao preduvjet mobilnosti

S obzirom na to da su upravo stipendije sve češći preduvjet za uspješnu mobilnost studenata i savladavanje brojnih financijskih i administrativnih barijera kada je riječ o studiranju u inozemstvu, Veleposlanstvo SAD-a i Institut za razvoj obrazovanja pokrenuli su projekt u okviru kojega će financirati studente koji se pripremaju za prijavu na neko od akreditiranih američkih visokih učilišta.

Cilj ovog projekta je omogućiti hrvatskim studentima lakši nastavak obrazovanja, ali i pripadajuću savjetodavnu pomoć.

Nedostatak sredstava za obavljanje pripremnih aktivnosti, poput pripreme za polaganje standardiziranih testova (npr. TOEFL, SAT, GMAT) i samog testiranja, prijevoda dokumentacije, troškova prijave na visoka učilišta ili troškova izrade vize za odlazak u SAD često predstavljaju prepreke. Ovim se projektom nastoji pružiti potporu učenicima i studentima koji razmišljaju o studiju u SAD-u i olakšati im sve korake i aktivnosti koje će morati obaviti na putu prema svojem cilju.

Prijave na natječaj za dodjelu mikro-stipendija otvorene do veljače 2020. godine, a detalje o natječaju možete pronaći na web-stranicama www.iro.hr i www.usembassy.gov.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene