Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras u 22:20

Od 12 uzoraka samo su 2 prošla test!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na etiketi piše ekstradjevičansko maslinovo ulje, no što je zapravo u tim bocama?

Ekipa Provjerenog nasumce je odabrala 12 najprodavanijih ekstradjevičanskih maslinovih ulja različitih proizvođača. Radi objektivnosti, ulja su prelivena u tamne staklene boce i numerirane. Sve uzorke odnijeli su na testiranje u tri instituta- Zavod za javno zdravstvo u Zadru i Splitu, te Institut za jadranske kulture. Osim na laboratorijska testiranja, ulja su prošla i organoleptički test.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 9 donosi Provjereno Centar je majkama posvojenih dječaka prešutio stravičnu istinu, a onda ih dodatno šokirao: "Nisam vjerovala svojim ušima" Kupovina 28. travnja Provjerite koje trgovine i trgovački centri rade ove nedjelje

Ekstradjevičansko maslinovo ulje najkvalitetnija je vrsta maslinova ulja. Zbog najboljeg omjera masnih kiselina, upravo to ulje ima pozitivne učinke na ljudski organizam. Mnogi liječnici i nutricionisti stoga ga preporučuju i za prevenciju karcinoma.

'Ona je idealna masnoća jer sadrži i dovoljno polifenola koji su prirodni antioksidansi', ekipi Provjerenog rekla je Zlatka Knezović, voditeljica odsjeka za kvalitetu hrane u ZZJZ Split.

Kakvi su bili rezultati, te što se uistinu nalazi na policama trgovina, doznajte večeras u Provjerenom u 22:25!

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene